23 reseptiä täydelliseen sunnuntaibrunssiin
Lukuaika 5 minuuttia
05 syyskuu 2024
Onko sinun vuorosi järjestää seuraava sunnuntaibrunssi? Siinä tapauksessa olet oikeassa paikassa. Nämä 23 ihanaa brunssireseptiä auttavat sinua kokoamaan upean brunssimenun käden käänteessä. Varmista, että sinulla on sopiva yhdistelmä makeita ja suolaisia tarjottavia, jotta jokaiselle löytyy jotakin. Kutsuitko kasvissyöjiä tai vegaaneja? Muista ottaa myös heidät huomioon. Kun olet päättänyt menun, tarkista, voiko osan ruoista valmistaa etukäteen. Taikinat ja dipit on helppo tehdä etukäteen ja säilyttää jääkaapissa. Sinulle jää enemmän aikaa kananmunien paistamiseen ja juomien valmistamiseen – ja mikä tärkeintä, ehdit viettää enemmän aikaa läheistesi kanssa. Sehän on sunnuntaibrunssin idea, eikö niin?
Neljä suolaista brunssireseptiä, jotka tyydyttävät nälkäisimmänkin ruokailijan
Mitä myöhäisempi brunssi, sitä suurempi nälkä. Silloin tarvitaan suolaisia ruokia. Ne ovat täyttävämpiä ja hiljentävät murisevat vatsat välittömästi. Ne eivät kuitenkaan täytä koko lautasta. Tilaa on myös makeille herkuille, vihanneksille ja dipille. Tämän vuoksi ne sopivat täydellisesti osaksi seuraavaa brunssiasi. Haluatko rapean, kullanruskean leipäviipaleen vaiko kevyesti paahdetun bagelin? Niin tai näin, KitchenAid-leivänpaahtimella paahtoleivästäsi tulee juuri sellainen kuin haluat.
1. Savulohibagel
Haluatko loihtia ravintolatasoisen brunssin kotonasi? Tämä savulohibagel-resepti on kuin ammattikokin kynästä. Piristä perinteistä tuorejuustoa tuoreilla ja aromaattisilla yrteillä, koristele se ohuilla kurkkunauhoilla tavallisten viipaleiden sijaan ja lisää mukaan kapriksia tuomaan rapeutta. Kas näin, brunssi on valmis.
2. Muna-pekonibagel aamupalalle
Pehmeä munakokkeli, suolainen ja rapea pekoni, viipaloitu avokado, sulatettu ja maukas cheddar... Tämä ihana bagel on täynnä aamiaissuosikkejasi. Vaaniiko nälkäkiukku? Jo ensimmäinen puraisu tätä mehukasta herkkua taltuttaa pahimman nälän ja tuo hymyn huulille.
3. Sienipaahtoleipä
Jos brunssimenuusi kaipaa helppoa mutta maukasta kasvisruokaa, voit lopettaa etsinnän. Tämä maistuva sienileipä on niin herkullinen, että paatuneimmatkin lihansyöjät ihastuvat siihen. Kiitos siitä kuuluu ihastuttaville sienille leivän päällä. Ne on ensin ruskistettu voissa, mikä tuo entistä paremmin esiin niiden runsaan, umamisen maun.
4. Cashew-punajuurilevite paahtoleivälle
Tumma punajuuri. Kirkkaan vihreä avokado. Lämmin, kullanruskea paahtoleipä. Tämä upean rapea tarjottava on kuin sateenkaari. Miltä se maistuu? Levite itsessään muistuttaa tavallista hummusta, mutta kikherneet on korvattu täyteläisillä cashew-pähkinöillä ja aavistuksen makealla punajuurella. Lisäksi resepti on täysin kasvipohjainen.
Kahdeksan makeaa brunssireseptiä, jotka ilahduttavat jokaista ruokailijaa
Haluatko varmistaa, että brunssimenussasi on jokaiselle jotakin? Näihin herkullisen makeisiin resepteihin ihastuvat niin nuoret kuin vanhemmatkin ruokailijat. Mitä siis on tarjolla? Täytettyjä lettuja, mureita banaanimuffineja vai jo edellisenä päivänä tehtyjä helppoja aamiaisvohveleita? Jos valitset jälkimmäisen vaihtoehdon, sinun tarvitsee brunssipäivänä vain lämmittää vohvelit leivänpaahtimessa.
5. Bagel mustikkalevitteellä
Haluatko brunssillesi myös lapsille sopivan ruokalajin? Tämä houkutteleva bagel mustikkalevitteellä on taatusti pienten ruokailijoiden mieleen. Se on vastustamattoman hedelmäinen ja ripauksen karamellisoitu, iloisen värikäs ja sopivan rapea.
6. Hasselpähkinälevitteellä täytetyt letut
Oletko hulluna lettuihin mutta kaipaat jotakin extraa sunnuntaibrunssia varten? Nämä ihanuudet on täytetty kotitekoisella hasselpähkinä-suklaalevitteellä. Hurmaava pähkinäinen täyte sulaa valmistuksen aikana ja pursuilee sopivasti ulos, kun upotat veitsesi lettuihin. Mikä näissä letuissa on kaikkein parasta? Ne vaativat vain yhden ylimääräisen valmistusvaiheen.
7. Briossi ja pistaasilevite
Rapeat pistaasipähkinät, täyteläinen valkosuklaa ja kevyt, makea briossiviipale. Tähän reseptiin saat käytettyä ylijäämäbriossin, ja samalla se vastaa kaikkiin brunssiunelmiisi. Vinkki: laita paahdetun briossiviipaleen päälle levitettä sen ollessa vielä lämmin, jolloin levite sulaa ja tekee leivästä entistä vastustamattomamman.
8. Helpot aamiaisvohvelit
Haluatko pitää sunnuntaibrunssit helppoina? Valmista nämä herkulliset, aavistuksen sitkeät vohvelit edellisenä päivänä, jolloin brunssipäivälle jää vain niiden lämmitys. Sinun tarvitsee ainoastaan ottaa leivänpaahdin esiin ja käyttää uudelleenlämmitystoimintoa. Aamiaisvohvelit ovat hetkessä valmiita tarjoiltaviksi. Juhlitko jotakin erityistä? Unohda perinteinen kermavaahto ja sokeri ja kruunaa sen sijaan nämä helpot vohvelit kermaisella mascarponella sekä tuoreilla, värikkäillä hedelmillä.
9. Sitruuna-piimäpannukakut
Nämä amerikkalaiset pannukakut saavat tunnusomaisen kuohkeutensa piimästä ja vaahdotetuista munanvalkuaisista samalla, kun ripaus kirpeää sitruunaa kirkastaa niiden maun. Valmista suuri pino pannukakkuja seuraavalle brunssille ja laita pystyyn pannukakkubaari. Niiden lisukkeeksi sopii lähes mikä tahansa. Kokeile esimerkiksi tuoreita hedelmiä, vaahterasiirappia, kermavaahtoa tai rapeaa pekonia, savulohta, pinaattia tai ricottaa.
10. Voisarvet
Aloita kiireetön brunssisi perinteisesti voisarvilla. Ne ovat niin meheviä, että niitä voi syödä sellaisenaan, mutta ne sopivat nautittaviksi myös hillon tai kinkun ja juuston kera. Mitä tahansa teetkin, älä unohda vastakeitettyä kahvia.
11. Suklaahippu-banaanimuffinit
Banaanileipä vai suklaahippumuffinit? Sinun ei tarvitse valita. Nämä kevyet, mureat muffinit ovat täydellinen yhdistelmä molempia. Niissä on runsaasti banaania, mikä antaa niille niiden erottuvan, makean maun ja mehevän rakenteen. Muffinin muotoon leivottu herkku on myös helppo napata mukaan. Voit vain toivoa, että niitä jäisi yli.
12. Korvapuustit
Kotitekoiset korvapuustit kruunaavat brunssin kuin brunssin. Niiden makea, lempeä aromi houkuttelee perheesi ja ystäväsi pöydän ääreen ja pehmeä, aavistuksen tahmea rakenne saa kaikki ihastumaan. Jos voit varmistaa asemasi brunssimestarina vain yhdellä reseptillä, se on tässä.
Kuusi brunssivalmista dippiä ja levitettä
Paahto- tai voileiville. Kasvisten tai voileipäkeksien kaveriksi. Perunoiden tai pannuleivän päälle. Aseta nämä herkulliset ja monipuoliset dipit ja levitteet tarjolle sellaisenaan, jotta ruokailijat voivat laittaa ne kiertämään. Käyttämällä KitchenAid-miniteholeikkuriavalmistat ne hetkessä. Voit myös valmistaa ne etukäteen. Ne on kuin luotu brunsseja varten.
13. Vaahdotettu fetadippi
Tämä välimerellinen dippi saa makunystyräsi tanssimaan sirtakia. Fetajuusto antaa dipille runsaasti makua, jota kermainen kreikkalainen jogurtti ja tuore tilli raikastavat. Myös tämä dippi sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Nauti tuoreiden vihannesten, pitaleivän tai valitsemiesi voileipäkeksien kanssa. Vaihtoehtoisesti voit tarjoilla sen grillatun lihan lisukkeena tai uuniperunoiden päällä.
14. Munakoisodippi
Munakoisot tunnetaan kermaisesta koostumuksestaan. Paahtamalla ne uunissa saat niistä ihanan pehmeitä, makeita ja savuisia. Tämä resepti on suorastaan täynnä makua. Kun yhdistät sen saksanpähkinöiden täyteläisen maanläheiseen makuun ja tahinin kermaiseen koostumukseen, käsissäsi on takuuvarma brunssisuosikki.
15. Porkkanadippi
Tämä maukas dippi saa oranssinkeltaisen sävynsä ja aromaattisen potkunsa porkkanoista. Ne paahdetaan oliiviöljyn ja kurkuman kera ennen kuin ne laitetaan tehosekoittimeen. Näin niiden aurinkoinen väri ja luonnollinen makeus saadaan esiin entistäkin paremmin. Nautitko mausteisemmasta elämästä? Lisää halutessasi persiljaa, korianteria, savupaprikaa tai ras el hanout -mausteseosta.
16. Vaahdotettu brie-dippi
Unohda perinteinen brie-viipale juustolautasella. Tämä trendikäs dippi nostaa ranskalaisen juuston aivan uudelle tasolle. Vaahdottamalla brietä lisäät siihen ilmaa, mikä antaa sille pehmeämmän, kuohkeamman ja pyöreämmän ilmeen. Viimeistele lopuksi tämä ihanan juustoinen suosikkidippi makeilla, hitaasti paahdetuilla helmisipuleilla.
17. Edamame-pesto
Pinjansiemenet ovat tuttu juttu. Niiden sijaan tämä yllätyksellinen pesto saa ihastuttavan raikkaan, hieman pähkinäisen makunsa edamame-pavuista. Mitä muuta se sisältää? Enimmäkseen ruokakaapin perustarvikkeita, kuten auringonkukansiemeniä, pinaattia ja pecorinoa. Ja vaikka näitä ei olisi saatavilla, tämä dippi valmistuu ilman ylimääräistä käyntiä ruokakaupassa. Voit korvata siemenet cashew-pähkinöillä, pinaatin rucolalla ja pecorinon machegolla.
Kuusi kahvijuomaa, jotka antavat brunssille lisäpotkua
Kahvi on perinteinen osa brunssia. Ja aivan ansaitusti. Siitä huolimatta voit päästää luovuutesi valloilleen. Nämä reseptit voittavat perinteisen mustan kahvin ja piristävät taatusti brunssiasi. Etenkin, jos otat avuksesi KitchenAid-kahvinkeittimen.
18. Banaanikermajääkahvi
Onko se jääkahvia? Vai pirtelöä? Maistuuko se kahvilta vai banaanilta? Sekä että. Jos siis kuppi tavallista mustaa kahvia ei sovi brunssitunnelmaan, tämä hiukan makeampi jääkylmä juoma saattaa olla oikea valinta.
19. Suklainen chai-tee
Kardemummaa, fenkolinsiemeniä, tähtianista, kanelitankoja ja kokonaisia pippureita... Kyllä, tämän suklaisen chai-teen valmistukseen tarvitset koko maustehyllyäsi. Tämä höyryävä sekoitus perinteisiä chai-aromeja ja herkullisen täyteläistä sulatettua suklaata on kuitenkin kaiken vaivan arvoinen. Se nostaa talvisella brunssilla tarjotun tavallisen kaakaon täysin uudelle tasolle.
20. Mausteinen kurpitsalatte
Amerikkalaiset tietävät, kuinka laittaa show pystyyn, eikä tämä menevän mausteinen kurpitsalatte ei ole poikkeus. Millainen on sen ensipuraisu? Lämmin sekoitus aromaattisia, kurpitsapiirakasta tuttuja mausteita, sokeria ja maitoa. Kurpitsasose ja ripaus vaniljauutetta huolehtivat dramatiikasta, kun taas tuplaespresso, kermavaahto ja vastaraastettu kaneli tarjoilevat loppuhuipennuksen.
21. Espresso macchiato
Espresso macchiato tarkoittaa italiaksi ”merkittyä” tai ”tahrittua” espressoa. Tällä reseptillä saat juuri sitä. Toisin sanoen espressokupillisen, jonka päälle lisäät lorauksen höyrytettyä maitoa. Älä kuitenkaan anna koon hämätä. Tai sen, miten helppoa juoman valmistaminen on. Kahvi on kooltaan pieni, mutta siinä on runsaasti potkua.
22. Vaniljalatte
Unohda makusiirappi. Mikään ei voita tuoreen vaniljan makeaa, hieman kukkaista makua. Lisää maitoon vaniljatanko ennen höyryttämistä ja anna vaniljan ihanan aromin nostaa perinteinen lattesi – ja brunssisi – kokonaan uusiin sfääreihin.
23. Cappuccino
Onko brunssi edes brunssi, ellei siellä tarjota vastakeitettyä cappuccinoa? Tuskinpa. Kannattaa siis tutustua tarkemmin tämän klassikkokahvin valmistamiseen kotona. Tärkeintä on olla tarkkana kahvin ja maidon määrän suhteen. Jos käytät yhtä paljon espressoa, höyrytettyä maitoa ja maitovaahtoa, saat maukasta cappuccinoa, jota siemailet mielelläsi joka brunssilla.
KitchenAid Chef
— Jaamme intohimomme tekemiseen
KitchenAid yhdistää ihmisiä, jotka rakastavat ruoanlaittoa ja leipomista, kahvin uuttamista ja luomista. KitchenAid on tehnyt yli 100 vuoden ajan töitä kaikkien Tekijöiden puolesta. Ikoniset laitteemme on tehty sinua ajatellen – ne avaavat ovet uusiin mahdollisuuksiin ja auttavat sinua saamaan parhaan mahdollisen hyödyn tekemisestä.