Croissantit
Ihastuttavan ilmavat, voinmakuiset leivonnaiset osana täydellistä pariisilaista aamiaista.
Croissantit
Ihastuttavan ilmavat, voinmakuiset leivonnaiset osana täydellistä pariisilaista aamiaista.
Välineet
Ainekset
500 g jauhoja
8 g kuivahiivaa
50 g hienoa sokeria
220 ml kädenlämpöistä maitoa
350 g voita
10 g suolaa
1 kananmuna
1 munankeltuainen
Vaiheittaiset ohjeet
Tämä on 16 croissantin resepti. Lisää jauhot, kuivahiiva, hieno sokeri, maito, 50 g voita, suolaa ja kananmuna taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon.
Kiinnitä yleiskoneeseen pastatela.
Leikkaa loput 300 g voita viipaleiksi ja aseta ne kahden leivinpaperin väliin. Paina napakasti. Aseta yleiskoneen nopeudeksi 1 ja syötä voilevyt pastatelan läpi.
Kauli taikina pitkäksi suorakulmioksi. Aseta voi suorakulmion keskelle ja taita reunat sen päälle.
Käännä taikinaa neljänneksen ja kauli uudestaan suorakulmioksi. Toista tämä neljä kertaa. Aseta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
Kauli taikina suorakulmioksi (leikkaa reunoja tarvittaessa) ja leikkaa pizzaleikkurilla 24 kolmiota.
Rullaa kolmionmuotoiset taikinapalat rullalle tyypilliseen croissantin muotoon ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele munankeltuaisella.
Paista 15 minuuttia 190-asteisessa uunissa, kunnes croissantit ovat kullanruskeita.