Skip the navigation

Croissantit

KitchenAid Chef

Ihastuttavan ilmavat, voinmakuiset leivonnaiset osana täydellistä pariisilaista aamiaista.

Import-Recipe - HOMEMADE CROISSANTS

Croissantit

KitchenAid Chef

Ihastuttavan ilmavat, voinmakuiset leivonnaiset osana täydellistä pariisilaista aamiaista.

Välineet

PastaRoller
StandMixer
Valmistelu
30min
Kohotusaika
30min
Ruoanlaitto
15min
Yhteensä
1h15
Annos
16
Vaikeustaso
Difficult

Ainekset

500 g jauhoja

8 g kuivahiivaa

50 g hienoa sokeria

220 ml kädenlämpöistä maitoa

350 g voita

10 g suolaa

1 kananmuna

1 munankeltuainen

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Tämä on 16 croissantin resepti. Lisää jauhot, kuivahiiva, hieno sokeri, maito, 50 g voita, suolaa ja kananmuna taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon.

  2. Kiinnitä yleiskoneeseen pastatela.

  3. Leikkaa loput 300 g voita viipaleiksi ja aseta ne kahden leivinpaperin väliin. Paina napakasti. Aseta yleiskoneen nopeudeksi 1 ja syötä voilevyt pastatelan läpi.

  4. Kauli taikina pitkäksi suorakulmioksi. Aseta voi suorakulmion keskelle ja taita reunat sen päälle.

  5. Käännä taikinaa neljänneksen ja kauli uudestaan suorakulmioksi. Toista tämä neljä kertaa. Aseta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

  6. Kauli taikina suorakulmioksi (leikkaa reunoja tarvittaessa) ja leikkaa pizzaleikkurilla 24 kolmiota.

  7. Rullaa kolmionmuotoiset taikinapalat rullalle tyypilliseen croissantin muotoon ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele munankeltuaisella.

  8. Paista 15 minuuttia 190-asteisessa uunissa, kunnes croissantit ovat kullanruskeita.