Vaahdotettua brie-dippiä ja karamellisoitua sipulia
Yleiskoneen avulla voit tehdä briejuustosta herkullisen dipin. Viimeistele makeansuolaisella karamellisoidulla sipulilla, niin saat täydellisen alkupalan loppuvuoden juhliin.
Vaahdotettua brie-dippiä ja karamellisoitua sipulia
Yleiskoneen avulla voit tehdä briejuustosta herkullisen dipin. Viimeistele makeansuolaisella karamellisoidulla sipulilla, niin saat täydellisen alkupalan loppuvuoden juhliin.
Välineet
Ainekset
6 helmisipuleita
30 g voita
1 rkl tummaa sokeria
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
20 ml balsamiviinietikkaa
20 ml vettä
2 oksaa timjamia
500 g brie-juustoa (ilman kuorta)
1,5 rkl hunajaa
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori ja halkaise helmisipulit. Sulata voi keskilämmöllä ja laita sipulit pannulle leikattu puoli alaspäin. Kuullota 10 minuutin ajan ja sekoita muutaman minuutin välein.
Ripottele sipulien päälle sokeria ja paista 3 minuuttia. Lisää mustapippuri, suola, balsamiviinietikka ja vesi. Laske lämpöä ja paista 20 minuuttia. Lisää timjami, kun sipuli on karamellisoitunut.
Dipin valmistamiseksi irrota juustosta kuori. Varmista, että juusto on kylmää tämän vaiheen helpottamiseksi. Kun olet irrottanut kuoren, anna brien lämmetä huoneenlämpöiseksi.
Lisää juusto ja hunaja vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää tehoa hitaasti nopeuteen 8 ja vatkaa, kunnes brie on sileää, levitettävää ja väriltään vaaleaa.
Siirrä vaahdotettu brie tarjoilukulhoon ja lisää päälle lämmin karamellisoitu sipuli. Tarjoile leivän tai dippivihannesten kanssa.