Kaikki blogiartikkelit
72 artikkelit
Perunamuusin valmistus yleiskoneella
Perunamuusi ei koskaan mene pois muodista. Muusi on mutkaton, täyttävä ja makoisa lisuke, joka piristää kaikenlaisia aterioita. Osa haluaa nauttia muusinsa sileänä ja täyteläisenä ilman lisämausteita. Osa taas pitää purutuntumasta ja piristää muusia esimerkiksi sinapilla tai ruohosipulilla. Kumpaan joukkoon sinä kuulut? Luo oma luottomuusireseptisi ja nappaa vinkit muusin säilytykseen ja tähteeksi jääneen muusin hyödyntämiseen. Oletko valmis? Laitetaan muusiksi!
LUE LISÄÄVatkaa vatkaa! Näillä vinkeillä saat täydellistä valkuaisvaahtoa
Valkuaisvaahdon vatkaaminen on taito, joka jokaisen maagisia makuelämyksiä metsästävän kotikeittiömestarin tulisi hallita. Sekä aloittelevan jauhopeukalon että kokeneemmankin kokin pitää pystyä vatkaamaan munanvalkuaiset koostumukseltaan erilaisiksi vaahdoiksi, jotta leipomuksiin saadaan haluttu rakenne. Lähdetään katsomaan, miten tämä onnistuu aina yhtä luotettavan KitchenAid-yleiskoneen ja sen vispilälisävarusteen avulla.
LUE LISÄÄKofeiinittoman kahvin salat — vastaamme kieltäsi polttaviin kysymyksiin
Kofeiiniton kahvi. Pidätkö siitä? Vai etkö ole ikinä vielä maistanut? On selvää, että kofeiiniton kahvi on kiehuva aihe. Pähkinänkuoressa voidaan sanoa, että kofeiiniton kahvi valmistetaan kahvipavuista, joista on tavalla tai toisella poistettu kofeiini. Tekeekö se sitten kahvista terveellisempää? Se on liian laaja kysymys yhteen blogikirjoitukseen. Sen sijaan pureudumme seuraaviin maukkaisiin kysymyksiin: miten ja miksi kofeiinitonta kahvia valmistetaan, maistuuko se yhtä hyvältä kuin tavallinen kahvi ja miten sitä uutetaan?
LUE LISÄÄ12 leipäreseptiä KitchenAid-yleiskoneille
Leivän leipominen itse alusta asti vaatii taitoa, kokemusta ja runsaasti kärsivällisyyttä, mutta kun saat ottaa täydellisen kullanruskean ja rapean leivän uunista, on tunne vertaansa vailla – voit kysyä keneltä tahansa leipurilta. Haluatko kehittää leivänvalmistustaitojasi? Tai ehkä aloitella leipomisharrastusta? Haasta itsesi ja kokeile näitä 12:ta KitchenAid-yleiskoneille suunniteltua leipäreseptiä.
LUE LISÄÄPuoliautomaattinen vai täysautomaattinen espressokone: kumpi sopii sinulle?
Haluaisitko hankkia espressokoneen, mutta et ole varma, millainen malli sopisi sinulle parhaiten? Tyylikäs espressokone tuo kahvilan herkulliset juomat kotikeittiöön, ja voitkin loihtia makoisan espresson tai flat whiten tuossa tuokiossa. Jotta saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen, on tärkeää valita espressokone, joka sopii juuri sinun makutottumuksiisi ja keittiöösi. Tutustu puoliautomaattisen ja täysautomaattisen espressokoneen ominaisuuksiin, niin löydät varmasti sinulle parhaiten sopivan mallin.
LUE LISÄÄ19 kotona valmistettavaa ja siemailtavaa espressopohjaista juomaa
Haluatko tehdä vaikutuksen kavereihisi huippumaukkaalla kotitekoisella Espresso Martinilla tulevilla illallisillasi? Vai haluatko oppia valmistamaan kahvilatasoista lattea kotona? Näillä yksityiskohtaisilla resepteillä ja KitchenAidin espressokoneen avulla voit toimia baristana omassa keittiössäsi. Espressopohjainen juoma maistuu pitkin päivää. Kokeile vaikkapa runsaan maukasta macchiatoa tai täyteläistä Irish coffeeta. Valitse suosikkisi näiden 19 joukosta kokeiltavaksi ja nautiskeltavaksi mukavasti kotona.
LUE LISÄÄ22 herkullista keittoreseptiä ympärivuotiseen käyttöön
Onko keitto nopea ja terveellinen välipala vai täysipainoinen ateria? Pidätkö ennemmin höyryävän maittavasta vai yllättävän virkistävästä keitosta? Keitoista on moneksi. Ne sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Voit pitää keiton yksinkertaisena ja kevyenä tai höystää sitä esimerkiksi tuoreilla yrteillä, tuorejuustolla, rapeilla krutongeilla, pähkinöillä ja siemenillä. Keitto on kaiken kaikkiaan helppo ja maittava tapa nauttia suositeltu annos kasviksia päivässä. Jos mielesi tekee sametinpehmeää myskikurpitsakeittoa tai jääkylmää gazpachoa, olet oikeassa paikassa. Näiden 22 keittoreseptin avulla valmistat keittoja, jotka maistuvat viimeistä pisaraa myöten.
LUE LISÄÄ23 reseptiä täydelliseen sunnuntaibrunssiin
Onko sinun vuorosi järjestää seuraava sunnuntaibrunssi? Siinä tapauksessa olet oikeassa paikassa. Nämä 23 ihanaa brunssireseptiä auttavat sinua kokoamaan upean brunssimenun käden käänteessä. Varmista, että sinulla on sopiva yhdistelmä makeita ja suolaisia tarjottavia, jotta jokaiselle löytyy jotakin. Kutsuitko kasvissyöjiä tai vegaaneja? Muista ottaa myös heidät huomioon. Kun olet päättänyt menun, tarkista, voiko osan ruoista valmistaa etukäteen. Taikinat ja dipit on helppo tehdä etukäteen ja säilyttää jääkaapissa. Sinulle jää enemmän aikaa kananmunien paistamiseen ja juomien valmistamiseen – ja mikä tärkeintä, ehdit viettää enemmän aikaa läheistesi kanssa. Sehän on sunnuntaibrunssin idea, eikö niin?
LUE LISÄÄKahvipapujen valitseminen kotikäyttöiseen espressokoneeseen
Harvat asiat tuntuvat yhtä hyviltä kuin astuminen kahvilaan kylmänä aamuna ja sisällä leijailevien taivaallisten tuoksujen aistiminen. Voit valita listalta suosikkikahvisekoituksesi tai yhden alkuperän kahvin ja täyttää sitten keuhkosi vastakeitetyn kahvin huumaavalla tuoksulla. Tällaiset hetket saavat pohtimaan: olisiko tämä mahdollista kotona? Vastaus on kyllä! Valitse ensin espressokoneeseesi sopivat kahvipavut. Sinä teet nyt päätökset.
LUE LISÄÄCafé au lait ja latte: miten ne eroavat toisistaan?
Näin on käynyt meistä monille. Kävelet uuteen trendikkääseen kahvilaan ja tuijotat minimalistista menutaulua. Espresson tiedät. Americano on helppo tunnistaa. Entäs sitten latte ja café au lait? Miten ne eroavat toisistaan? Barista alkaa olla jo kärsimätön, joten ilmoitat nopeasti tilaavasti latten. Eivät kai ne kovin erilaisia voi olla? Itse asiassa niissä on melko paljon eroja! Ne voivat erota toisistaan uuttomenetelmän, maun ja esillepanon suhteen. Tämän kätevän oppaan avulla voit tehdä vaikutuksen kahvista pitäviin ystäviisi, kun tarjoat heille juotavaa kotonasi.
LUE LISÄÄMitä eroja kahvien erilaisilla paahdoilla on?
Saatat ehkä miettiä, miksi kahvipapuja edes paahdetaan. Jos olet joskus maistunut käsittelemätöntä oliivia, se on yhtä epämiellyttävä kokemus kuin paahtamattoman kahvipavun syöminen. Vastapoimitut kahvipavut ovat aivan eri asia kuin täyteläiset, ruskeat pavut, joiden tunnistettavaa aromia me kaikki rakastamme. Ne ovat ensinnäkin vihreitä, ja niiden haju muistuttaa ruohoa. Paahtaminen tekee näistä melko mitäänsanomattomista pavuista ainutlaatuisia. Se vapauttaa kaikki papujen ihanat maut ja aromit, jotka tekevät kahvista yhden maailman suosituimmista juomista. Katsotaanpa, miten eri paahtotekniikat vaikuttavat kahvijauheen makuun, aromiin ja kofeiiniin...
LUE LISÄÄNäin teet täydellistä cappuccinoa kotona
Italia on lahjoittanut meille lukuisia ihania asioita, mutta yksi aarre ei aina saa ansaitsemaansa huomiota. Jos olet joskus maistanut täydellisesti valmistettua cappuccinoa, tiedät sen kuuluvan maan ikonisimpiin keksintöihin. Juuri oikein tehtynä se on kahvijuomien Sikstuksen kappeli, napolilainen pizza ja Lamborghini. Tiedätkö, mikä on parasta? Voit valmistaa täydellistä cappuccinoa kotona. Tarvitset vain oikeat ainesosat ja hieman harjoittelua. Kotitekoiset cappuccinosi kilpailevat pian Rooman mukulakivikatujen tunnelmallisissa baareissa tarjoiltavien cappuccinojen kanssa.
LUE LISÄÄ