Ruoanlaittovinkkejä
39 artikkelit
Oletko koskaan miettinyt, miten paistetaan täydellisiä keksejä? Tai miten pastaa valmistetaan alusta alkaen – ja miten siitä tehdään mahdollisimman hyvää? Päivitä osaamistasi ruoanlaittovinkkejä sisältävien blogiemme avulla.
Vatkaa vatkaa! Näillä vinkeillä saat täydellistä valkuaisvaahtoa
Valkuaisvaahdon vatkaaminen on taito, joka jokaisen maagisia makuelämyksiä metsästävän kotikeittiömestarin tulisi hallita. Sekä aloittelevan jauhopeukalon että kokeneemmankin kokin pitää pystyä vatkaamaan munanvalkuaiset koostumukseltaan erilaisiksi vaahdoiksi, jotta leipomuksiin saadaan haluttu rakenne. Lähdetään katsomaan, miten tämä onnistuu aina yhtä luotettavan KitchenAid-yleiskoneen ja sen vispilälisävarusteen avulla.
LUE LISÄÄKofeiinittoman kahvin salat — vastaamme kieltäsi polttaviin kysymyksiin
Kofeiiniton kahvi. Pidätkö siitä? Vai etkö ole ikinä vielä maistanut? On selvää, että kofeiiniton kahvi on kiehuva aihe. Pähkinänkuoressa voidaan sanoa, että kofeiiniton kahvi valmistetaan kahvipavuista, joista on tavalla tai toisella poistettu kofeiini. Tekeekö se sitten kahvista terveellisempää? Se on liian laaja kysymys yhteen blogikirjoitukseen. Sen sijaan pureudumme seuraaviin maukkaisiin kysymyksiin: miten ja miksi kofeiinitonta kahvia valmistetaan, maistuuko se yhtä hyvältä kuin tavallinen kahvi ja miten sitä uutetaan?
LUE LISÄÄKahvipapujen valitseminen kotikäyttöiseen espressokoneeseen
Harvat asiat tuntuvat yhtä hyviltä kuin astuminen kahvilaan kylmänä aamuna ja sisällä leijailevien taivaallisten tuoksujen aistiminen. Voit valita listalta suosikkikahvisekoituksesi tai yhden alkuperän kahvin ja täyttää sitten keuhkosi vastakeitetyn kahvin huumaavalla tuoksulla. Tällaiset hetket saavat pohtimaan: olisiko tämä mahdollista kotona? Vastaus on kyllä! Valitse ensin espressokoneeseesi sopivat kahvipavut. Sinä teet nyt päätökset.
LUE LISÄÄCafé au lait ja latte: miten ne eroavat toisistaan?
Näin on käynyt meistä monille. Kävelet uuteen trendikkääseen kahvilaan ja tuijotat minimalistista menutaulua. Espresson tiedät. Americano on helppo tunnistaa. Entäs sitten latte ja café au lait? Miten ne eroavat toisistaan? Barista alkaa olla jo kärsimätön, joten ilmoitat nopeasti tilaavasti latten. Eivät kai ne kovin erilaisia voi olla? Itse asiassa niissä on melko paljon eroja! Ne voivat erota toisistaan uuttomenetelmän, maun ja esillepanon suhteen. Tämän kätevän oppaan avulla voit tehdä vaikutuksen kahvista pitäviin ystäviisi, kun tarjoat heille juotavaa kotonasi.
LUE LISÄÄMitä eroja kahvien erilaisilla paahdoilla on?
Saatat ehkä miettiä, miksi kahvipapuja edes paahdetaan. Jos olet joskus maistunut käsittelemätöntä oliivia, se on yhtä epämiellyttävä kokemus kuin paahtamattoman kahvipavun syöminen. Vastapoimitut kahvipavut ovat aivan eri asia kuin täyteläiset, ruskeat pavut, joiden tunnistettavaa aromia me kaikki rakastamme. Ne ovat ensinnäkin vihreitä, ja niiden haju muistuttaa ruohoa. Paahtaminen tekee näistä melko mitäänsanomattomista pavuista ainutlaatuisia. Se vapauttaa kaikki papujen ihanat maut ja aromit, jotka tekevät kahvista yhden maailman suosituimmista juomista. Katsotaanpa, miten eri paahtotekniikat vaikuttavat kahvijauheen makuun, aromiin ja kofeiiniin...
LUE LISÄÄKanan nyhtäminen yleiskoneella käy kuin tanssi
Nyhtökana ja muut kypsennetyt nyhtölihat ovat avain mehukkaisiin aterioihin, kuten tacoihin, kanapataan tai nyhtöpossulla tai -naudalla täytettyihin enchiladoihin. Kun löydät nyhtöliharuokien reseptejä, muista, että voit käyttää niiden valmistamiseen yleiskonettasi. Monipuolinen yleiskone taipuu moneen muuhunkin kuin sekoittamiseen, vatkaamiseen ja leipomiseen. Mukana toimitetulla vatkaimella lihan saa nyhdettyä hetkessä herkullisiksi suupaloiksi. Ohessa on siihen ohjeet sekä vinkkejä ja resepti-ideoita nyhtöliharuokiin.
LUE LISÄÄMiten vedenkeittimestä poistetaan kalkki?
Mitä laitetta käytät ensimmäisenä aamuisin? Monelle se on vedenkeitin. Höyryävä mukillinen auttaa ottamaan uuden päivän vastaan. Vaikka vedenkeittimesi näyttäisi hyvältä ulkoapäin, näky sen sisällä ei todennäköisesti ole aivan yhtä houkutteleva. Kun pidät keittimesi puhtaana ja huolehdit kalkinpoistosta, suosikkijuomiesi ainutlaatuiset aromit pääsevät oikeuksiinsa ja laite säilyttää suorituskykynsä. Lue lisää parhaista tavoista puhdistaa vedenkeitin.
LUE LISÄÄKahdeksan vinkkiä, joiden avulla onnistut aina keksien tekemisessä
Mietitkö, miten saisit tehtyä täydellisiä keksejä? Näiden kahdeksan leivontavinkin avulla onnistut. Ne auttavat leipomaan mahtavia keksejä joka ikinen kerta ja nostavat itsevarmuuttasi leipurina. Kaiva siis KitchenAid-yleiskoneesi esiin, kerää ainekset pöydälle ja ala leipoa.
LUE LISÄÄViisi erilaista leivostaikinaa
Olipa suosikkisi sitten lehtevä croissant tai ihanan voinen murokeksi, huolella valmistettu leivonnainen maistuu aina. Kun haluat tehdä suosikkileivonnaisiasi itse, taikina on tärkeässä roolissa. Jos otat haltuusi nämä viisi erilaista leivostaikinaa ajan mittaan, pystyt tekemään melkein mitä tahansa leivonnaisia, ja voit unohtaa käynnit leipomossa.
LUE LISÄÄErilaiset kahvijuomat
Tutustu rakastetuimpiin ja suosituimpiin kahvijuomiin ja siihen, miten voit valmistaa niitä itse kotona. Tuo kahvila kotiisi ja valmista vahvaa espressoa tai lämpöistä mochaa suklaajauheen kera. Ryhdy hommiin!
LUE LISÄÄKolme vinkkiä pizzataikinan valmistamiseen
Pizza. Kaikki pitävät siitä, ja kaikilla on oma suosikkinsa. Pepperonipizzan tilaaminen kantapaikasta perjantai-iltana on helppoa, mutta oman käsin tehdyn pizzan syöminen on suorastaan nautinnollista. Haluatko tehdä ravintolatasoista pizzaa kotona? Pidä nämä kolme tärkeää vinkkiä mielessä ja anna KitchenAid-yleiskoneen auttaa.
LUE LISÄÄTuoreen pastan säilyttäminen
Kaikki rakastavat tuoretta pastaa, sillä se on ihanan maukasta ja täyttävää. Pastataikinaa tulee kuitenkin usein tehtyä liikaa. Mikä siis avuksi? On hyvä tietää, miten pastaa kannattaa säilyttää, jotta sen tuoreus ja maku pysyvät ennallaan. Jos tarvitset vinkkejä tuoreen pastan säilyttämiseen, olet tullut oikeaan paikkaan. Tutustu pastan erilaisiin säilytystapoihin, kuten kuivaamiseen ja pakastamiseen, niin voit nautiskella kotitekoista pastaa vielä viikkojenkin päästä.
LUE LISÄÄ