Kanan nyhtäminen yleiskoneella käy kuin tanssi
Lukuaika 6 minuuttia
03 heinäkuu 2024
Nyhtökana ja muut kypsennetyt nyhtölihat ovat avain mehukkaisiin aterioihin, kuten tacoihin, kanapataan tai nyhtöpossulla tai -naudalla täytettyihin enchiladoihin. Kun löydät nyhtöliharuokien reseptejä, muista, että voit käyttää niiden valmistamiseen yleiskonettasi. Monipuolinen yleiskone taipuu moneen muuhunkin kuin sekoittamiseen, vatkaamiseen ja leipomiseen. Mukana toimitetulla vatkaimella lihan saa nyhdettyä hetkessä herkullisiksi suupaloiksi. Ohessa on siihen ohjeet sekä vinkkejä ja resepti-ideoita nyhtöliharuokiin.
Kanan nyhtäminen yleiskoneella käy kuin tanssi
Näin nyhdät kanaa yleiskoneella
Herkullinen nyhtökana vaatii vain kolme vaihetta, kun käytössäsi on KitchenAid-yleiskone. Valitse lihan kypsennysmenetelmäksi mielesi mukaan hauduttaminen, paistaminen tai grillaus – voit lukea lisää lihan nyhtämiseen sopivista kypsennystavoista jäljempänä tällä sivulla. Kanan pitää olla kypsää, luutonta ja nahatonta. Parhaan tuloksen saat, kun nyhdät kanan lämpimänä, jolloin se on pehmeää (tarvittaessa lämmitä liedellä tai mikroaaltouunissa).
Seuraavilla ohjeilla valmistat herkullista kanaa valitsemaasi ateriaa varten:
Ainekset: Kypsennettyjä, luuttomia ja nahattomia kananpaloja, mausteita (maun mukaan)
Työvälineet: KitchenAid-yleiskone (johon on kiinnitetty vatkain tai taikinasekoitin)
Aika: Noin 3 minuuttia
Määrä: 450 grammaa kanaa riittää neljään pääruoka-annokseen.
Vaihe 1. Valmistele yleiskone – Kiinnitä vatkain tai taikinasekoitin KitchenAid-yleiskoneeseen.
Vaihe 2. Lisää kana – Aseta lämmin, luuton ja nahaton kana kulhoon. Erottele useiksi eriksi, jos valmistat kerralla suuren määrän.
Vaihe 3. Sekoita pienellä nopeudella – Aseta yleiskoneesi alhaiselle teholle ja sekoita 30 sekunnista yhteen minuuttiin lihan määrästä riippuen.
Siinä kaikki! Voit nauttia nyhtökanasta sellaisenaan tai lisätä sitä suosikkireseptiisi. Jos olet tehnyt enemmän nyhtökanaa kuin kerralla jaksaa syödä, voit säilyttää sitä suojattuna jääkaapissa myöhempää käyttöä varten.
Ainekset nyhtökanaan
Jotkut kokit lisäävät kulhoon tilkan lientä nyhtämisen aikana. Lisäämällä myös suosikkiyrttejäsi, mausteita ja muita aineksia saat nyhtökanasta erityisen herkullisen aterian.
Yrtit: timjami, basilika, ruohosipuli, rosmariini, oregano, korianteri
Mausteet: savupaprika tai makea paprika, kumina, cajunmauste ja kurkuma
Muut: majoneesi, pilkotut pähkinät, öljyssä paistettu valkosipuli, sitruuna, kevätsipuli
Mikä kanan osa sopii parhaiten nyhdettäväksi?
Koivet, rinta tai siivet – kaikissa kanan osissa on herkulliset puolensa. Mietitkö, mikä kanan osa on paras nyhdettäväksi? Luuttomat ja nahattomat rinta- ja koipipalat ovat tavallisimpia yleiskoneella nyhdettäväksi sopivia paloja. Koivet ovat mehukaita ja maukkaita, kun taas rintapalat ovat säikeisempiä ja vähärasvaisempia. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa kanan osaa, kunhan poistat nahan ja luut.
Nyhdä myös porsaan- tai naudanliha yleiskoneellasi
Luettuasi nyhtämisestä mielesi tekee ehkä porsaan lapaa. Tai ehkä tarvitset mehukasta nyhdettyä naudanlihaa raviolin valmistamiseen. Tällä yksinkertaisella tavalla voit nyhtää yleiskoneella kanan lisäksi myös muita kypsennettyjä lihoja. Nosta nahattomat ja luuttomat lämpimät lihanpalat yleiskoneen kulhoon ja silppua ne pienellä nopeudella, kunnes koostumus on sopiva. Käsivoimia tai haarukoita ei tarvita. Niin helposti se käy.
Resepti-ideoita nyhtölihasta
Lihan nyhtäminen yleiskoneella on yllättävän tyydyttävää. Pian etsitkin uusia tapoja lisätä nyhtölihaa monipuoliseksi osaksi aterioitasi. Kokeile näitä:
Suut kääntyvät hymyyn, kun tarjoilet tulista nyhtökanaa paksun guacamolen kera. Tätä meksikolaisruokaa voi lisätä lautaselleen korkeaksi keoksi.
Kun seuraavan kerran teet tacoja, kokeile tätä nyhtökanareseptiä. Siinä yhdistyvät makeus ja savuisuus. Se on täynnä makua.
Nyhtöpossu ja jalapenot nostattavat aina veden kielelle. Tämä mehukas porsaanliharuoka saa makunsa paprikasta ja kuminasta, ja se tarjoillaan nachojen päällä.
Taquitot ovat jotain tacojen ja burritojen väliltä! Yleiskoneella nyhdetyn naudanlihan kanssa niistä tulee fantastisia. Lisää päälle marinoitua punasipulia ja hapankermaa.
Paras tapa valmistaa nyhtölihaa
Parasta nyhtölihassa on mehevä ja pehmeä suutuntuma. Herkullista! Sen kuuluu sulaa suussa. Onnistut varmasti, kun kypsennät lihan hitaasti pienellä lämmöllä ilman, että se ehtii kuivua. Hauduttaminen kattilassa tai paahtaminen uunivuoassa ovat hyviä menetelmiä. Tärkeintä on antaa lihan kypsyä rauhassa, jotta se pehmenee ja hajoaa. Sitä kannattaa kokeilla, sillä kypsennetyn lihan nyhtäminen yleiskoneella käy kuin tanssi.
KitchenAid Chef
— Jaamme intohimomme tekemiseen
KitchenAid yhdistää ihmisiä, jotka rakastavat ruoanlaittoa ja leipomista, kahvin uuttamista ja luomista. KitchenAid on tehnyt yli 100 vuoden ajan töitä kaikkien Tekijöiden puolesta. Ikoniset laitteemme on tehty sinua ajatellen – ne avaavat ovet uusiin mahdollisuuksiin ja auttavat sinua saamaan parhaan mahdollisen hyödyn tekemisestä.