Taquitot
Ne eivät ole tacoja tai burritoja, mutta ne ovat herkullisia. Näissä juustoisissa taquitoissa yhdistyy molempien parhaat puolet.
Taquitot
Ne eivät ole tacoja tai burritoja, mutta ne ovat herkullisia. Näissä juustoisissa taquitoissa yhdistyy molempien parhaat puolet.
Välineet
Ainekset
1 kg pala naudanlihaa
1 rkl suolaa
1 rkl pippuria
1/2 rkl paprikajauhetta
1/4 tl kuivattua oreganoa
1 sipulia silputtuna
4 valkosipulinkynttä viipaloituna
150 ml appelsiinimehua
200 g säilyketomaatteja
150 ml lihalientä
1/4 rkl sipulijauhetta
1 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
1 tl juustokuminaa
100 ml vettä
150 g manchego-juustoa, raastettuna
150 g cheddar-juustoa, raastettuna
2 rkl mietoa öljyä voiteluun
Vaiheittaiset ohjeet
Mausta liha suolalla, pippurilla, paprikalla ja oreganolla. Kuumenna 3 ruokalusikallista oliiviöljyä paksupohjaisessa kattilassa. Paahda naudanlihaa kaikilta puolilta. Tee kahdessa osassa, jos kattila on liian pieni kaikille.
Kuumenna loput öljystä ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää appelsiinimehu, tomaattimurska, lihaliemi, mausteet ja vesi. Laita liha takaisin kattilaan, peitä kannella ja hauduta 2,5 tuntia. Poista kansi ja anna hautua vielä 30 minuuttia. Lihan tulisi olla helposti murenevaa.
Laita liha taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes liha on silputtu. Jos haluat mehukkaamman version, lisää muutama ruokalusikallinen lientä kattilasta lihan joukkoon.
Täytä tortillat silputulla lihalla ja juustoilla, kääri ja sivele maustamattomalla öljyllä. Paista 15 minuuttia 215 asteessa. Tarjoile valitsemiesi lisukkeiden, kuten marinoidun punasipulin, smetanan, avokadon, grillatun maissin tai korianterin kanssa.