Nyhtökana- ja peri peri -tacot
Näissä takuuvarmoissa hittitacoissa tulisuus, savuisuus sekä hunajan ja kypsän mangon makeus kohtaavat. Tarvitset KitchenAid-tehosekoittimen ja -yleiskoneen.
Nyhtökana- ja peri peri -tacot
Näissä takuuvarmoissa hittitacoissa tulisuus, savuisuus sekä hunajan ja kypsän mangon makeus kohtaavat. Tarvitset KitchenAid-tehosekoittimen ja -yleiskoneen.
Välineet
Ainekset
pieniä maissi- tai vehnätortilloja
6-8 kpl luuttomia ja nahattomia kananreisiä
1 suuri, kypsä mango
10-12 lehteä tuoretta minttua hienonnettuna
savoijinkaali
4 kpl thaichilejä (rawit)
35 g korianteria
6 valkosipulinkynttä
240 g punaisia säilykepaprikoja
1 tl tuoretta oreganoa
1/2 sipuli
1 tl savupaprikaa
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
65 ml sitruunamehua
125 ml oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
Vaiheittaiset ohjeet
Reseptistä saat 10–12 tacoa.
Lisää kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita nopeudella 5–10 sekuntia.
Lämmitä uuni grillausasetuksella. Lisää kananreisien molemmille puolille suolaa ja pippuria. Aseta ne sitten grillauksen kestävään astiaan. Kaada noin 2 ruokalusikallista kastiketta palojen päälle. Kääntele paloja kastikkeessa pihdeillä niin, että ne marinoituvat kauttaaltaan.
Kun uuni on lämmin, paista kanaa grillausasetuksella 20–25 minuuttia tai kunnes kana on kypsä ja sen pinta hiiltynyt. Poista kana uunista ja anna sen vetäytyä 5 minuuttia.
Laita kana yleiskoneen kulhoon. Sekoita sitä nopeudella 4 ja vatkainlisävarusteella 8–10 sekuntia (tai kunnes kana on riittävän revittyä). Laita kana takaisin astiaan paistinnesteiden sekaan.
Valmistele koristeet. Kuutioi mangon hedelmäliha. Aseta mango kulhoon ja sekoita mukaan tuore minttu. Siirrä sivuun. Leikkaa savoijinkaali ohuiksi suikaleiksi. Siirrä sivuun.