Hasselpähkinäletut
Nämä hasselpähkinälevitteellä täytetyt letut ovat täydellinen herkku.
Hasselpähkinäletut
Nämä hasselpähkinälevitteellä täytetyt letut ovat täydellinen herkku.
Välineet
Ainekset
90 g hasselpähkinöitä
4 rkl mietoa öljyä
1/4 tl suolaa
1/2 rkl tomusokeria
175 g maitosuklaata sulatettuna
1/2 tl kaakaojauhetta
120 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl hienoa sokeria
1/8 tl suolaa
1/2 kananmuna
120 ml maitoa
2 rkl voita pannulle
Vaiheittaiset ohjeet
Aseta hasselpähkinät uunipellille ja paahda niitä 10 minuutta 200-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Anna jäähtyä ja poista irtonaiset kuoret.
Lisää hasselpähkinät KitchenAid K400 -tehosekoittimen kannuun ja sekoita nopeudella 5, kunnes pähkinöistä muodostuu tahna. Kaavi astian reunat, jotta kaikki pähkinät sekoittuvat varmasti.
Lisää öljy, suola ja tomusokeri. Sekoita 2 minuuttia nopeudella 5.
Lisää sulanut suklaa ja sekoita nopeudella 5, kunnes seos on tasaista. Lisää sitten kaakaojauhe ja sekoita hyvin yhteen.
Laita hasselpähkinälevite pursotuspussiin, jossa on keskikokoinen pyöreä suutin, ja anna jäähtyä.
Lisää lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon jauho, leivinjauhe, hieno sokeri, suola, kananmuna ja maito. Sekoita nopeudella 4 tasaiseksi ja paksuksi taikinaksi.
Kuumenna voi lettupannussa keskilämmöllä.
Lisää puolikauhallista lettutaikinaa pannulle. Paista 90 sekuntia, kunnes lettu on puoliksi paistettu.
Pursota hieman hasselpähkinälevitettä letun keskelle. Peitä levitä pienellä määrällä lettutaikinaa.
Käännä lettu ja paista 3 minuuttia, kunnes lettu on molemmilta puolilta kullanruskea.