Porkkanadippi
Värikäs, mausteinen ja maukas porkkanadippi sopii leivän päälle tai tarjoiltavaksi voileipäkeksien kanssa.
Porkkanadippi
Värikäs, mausteinen ja maukas porkkanadippi sopii leivän päälle tai tarjoiltavaksi voileipäkeksien kanssa.
Välineet
Ainekset
6 pientä porkkanaa
6 rkl oliiviöljyä
1 tsp ground curcuma
4 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
100 g kikherneitä
1 tl cayennepippuria
1 varsi tuoretta korianteria
Vaiheittaiset ohjeet
Pese ja kuori porkkanat ja laita ne uuninkestävään astiaan.
Levitä päälle 2 ruokalusikallista oliiviöljyä ja mausta kurkumalla.
Paista 200-asteisessa esilämmitetyssä uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.
Kaada loput 4 ruokalusikallista oliiviöljyä pieneen sekoitusastiaan.
Lisää tahini, sitruunanmehu, kikherneet ja cayennepippuri.
Sulje pieni sekoitusastia sekoituskokoonpanolla ja asenna se ARTISAN K400 -tehosekoittimeen.
Sekoita tasaiseksi nopeudella 5.
Koristele tuoreella korianterilla.