Tee joka päivästä lettupäivä näillä kahdeksalla helpolla lettureseptillä
Lukuaika 2 minuuttia
29 huhtikuu 2024
Lettujen tekemiseen tarvitaan perusaineksia ja perustaitoja. Maku ei kuitenkaan ole lainkaan perus. Ei ihme, että ne ovat olleet aamiaispöytien hitti niin kauan kuin muistamme. Maistuisivatko kuohkeat amerikkalaiset pannukakut? Vai etsitkö sittenkin parasta ranskalaisten kreppien reseptiä? Näistä kahdeksasta herkullisesta lettureseptistä kaikki ovat pienen vaivannäön arvoisia. Kun käytössä on oikeat työkalut, saat hetkessä hyvänkokoisen lettupinon aikaiseksi. Pyöräytä nopea ja tasainen taikina KitchenAid-tehosekoittimella tai -sauvasekoittimella, tai ota KitchenAid-yleiskone käyttöön, jos kaipaat lettuihisi hieman lisää kuohkeutta.
Tee joka päivästä lettupäivä näillä kahdeksalla helpolla lettureseptillä
Viisi vinkkiä täydellisten lettujen valmistamiseen.
Kuohkea tai ohut ja rapea, makea tai suolainen – kaikki käy. Jos kyseessä kuitenkin olisi kilpailu, kotitekoisesta taikinasta valmistetut letut voittaisivat kauppojen lettujauhoseokset mennen tullen. Valmiin lettuseoksen käyttäminen on toki nopeaa ja helppoa. Jos kuitenkin pidät juuri tietynlaisista letuista – superkuohkeista tai hieman makeammista – ne kannattaa aina tehdä alusta asti itse. Oletko valmis tekemään täydellisiä kotitekoisia lettuja? Näiden viiden vinkin avulla kuohkeat, maukkaat ja kauniin kullanruskeat letut ovat sormiesi ulottuvilla:
1. Älä sekoita taikinaa liikaa.
Miksi? Jos sekoitat liikaa, letuista tulee liian tiiviitä. Vältä virhe sekoittamalla, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet. Ei haittaa, jos taikinassa on vielä muutama kokkare – ne liukenevat kyllä valmistuksen aikana.
2. Anna seoksen levätä.
Älä kuumenna pannua vielä. Anna taikinan ensin levätä rauhassa muutaman minuutin ajan. Näin jauhot ehtivät imeä nesteen itseensä, ja letuista tulee kuohkeampia.
3. Esilämmitä pannu.
Ennen kuin kaadat ensimmäisen taikinakauhallisen, varmista, että pannu on ehtinyt kuumentua. Näin letut kypsyvät tasaisesti eivätkä tartu pannun pintaan.
4. Valitse haluamasi paistorasva
Mikä on letuille parhaiten sopiva paistorasva? Voi vai öljy? Hyvä kysymys. Tähän ei kuitenkaan ole oikeaa tai väärää vastausta. Voi antaa letuille makua, mutta se voi myös saada letut ruskistumaan liian nopeasti ja palamaan ennen kypsymistä. Kasviöljyä, kuten rapsi- tai auringonkukkaöljyä, käyttämällä tätä ongelmaa ei ole, sillä niiden savupiste on korkeampi. Ne eivät kuitenkaan anna yhtä paljon makua kuin voi. Valinta on vaikea, mutta löydät nopeasti oman suosikkisi.
5. Paista ja käännä letut.
Tavoite on lettu, joka on täysin kypsä ja kullanruskea molemmilta puolilta. Paista ne yksi kerrallaan. Kun letun pinnalle ilmestyy ilmataskuja tai kuplia tai krepin sivut alkavat irrota pannusta, on aika kääntää puolta. Tämä on se jännittävä osuus. Vinkkimme: käytä lastaa. Tee se hellästi, mutta nopeasti ja varmasti. Säädä lämpötilaa tarvittaessa.
Käytä yleiskonetta näihin neljään herkulliseen lettureseptiin.
1. Helpot ranskalaiset krepit
Nämä krepit ovat erittäin ohuita ja rapeita, ja niiden syöminen on nautinto. Haluatko syödä niitä kuin ranskalainen? Lisää niiden päälle jotain makeaa tai suolaista ja taittele tai kääri ne rullalle. Tarjoa kaikkina vuorokaudenaikoina – aamiaiseksi, lounaaksi, illalliseksi tai jälkiruoaksi.
2. Kohokaspannukakut
Pelkästään näiden tutisevien kohokaspannukakkujen katselu tuo lämpöisen tunteen. Odotapa vain, kunnes pääset maistamaan niitä. Ne ovat kuin pannukakun ja sokerikakun sekoitus. Mikä on niiden kuohkeuden salaisuus? Täydellisesti vaahdotetut munanvalkuaiset, mikä sattuu olemaan KitchenAid-yleiskoneen erikoisalaa.
3. Hapanjuuri-salottisipuliletut
Onko sinulla ylijäämäjuurta jäljellä? Älä heitä sitä pois. Tee siitä rapeita ja sitkeitä salottisipulilettuja. Hapanjuurelle tyypillinen maku nostaa nämä suolaiset pannukakut aivan uudelle tasolle.
4. Amerikkalaiset pannukakut
Pino amerikkalaisia pannukakkuja on aamiaispöydän klassikkonäky. Ne ovat sisältä pehmeitä, pinnalta kullanruskeita ja reunoilta rapeita. Tässä versiossa on kuitenkin jotain erityistä: pannukakut ovat täynnä makeita ja mehukkaita mustikoita.
Käytä tehosekoitinta näihin neljään taivaalliseen lettureseptiin
5. Gluteenittomat letut
Se on yksinkertaista. Säilytimme kaikki lettujen parhaat ominaisuudet: herkullisen maun ja pehmeän koostumuksen. Gluteenin jätimme kuitenkin pois. Gluteeniton ruokavalio ei siis aina vaadi kompromissien tekemistä. Nappaa siis vaahterasiirappi ja nauti näistä ihanista letuista.
6. Tattarilätyt
Sykkiikö sydämesi suolaisille letuille? Nämä tattarilätyt luovat niille ihanteellisen pohjan pähkinäisen makunsa ansiosta. Entäpä klassinen kinkun ja Gruyère-juuston yhdistelmä? Vai haluatko mieluummin kasvisversiota vaikkapa pinaatilla ja sienillä? Kaikki vaihtoehdot ovat maukkaita, joten et voi valita väärin.
7. Matcha-ohukaiset
Ohukaiset japanilaiseen tapaan. Ne ovat kevyitä ja kuohkeita, ja niissä on mieto matchan maku. Käyttämällä KitchenAid-sauvasekoitinta saat niitä lautasellesi vain 20 minuutissa.
8. Kurpitsapannukakut
Nämä pannukakut maistuvat aurinkoiselta syyspäivältä. Mikä niiden salaisuus on? Maultaan makea ja maanläheinen kurpitsasose. KitchenAid-tehosekoittimellasi teet niitä helposti suuren kasan.
KitchenAid Chef
— Jaamme intohimomme tekemiseen
KitchenAid yhdistää ihmisiä, jotka rakastavat ruoanlaittoa ja leipomista, kahvin uuttamista ja luomista. KitchenAid on tehnyt yli 100 vuoden ajan töitä kaikkien Tekijöiden puolesta. Ikoniset laitteemme on tehty sinua ajatellen – ne avaavat ovet uusiin mahdollisuuksiin ja auttavat sinua saamaan parhaan mahdollisen hyödyn tekemisestä.