Tattarilätyt
Nämä helpot ja herkulliset ranskalaistyyliset tattarilätyt ovat gluteenittomia ja maistuvat pähkinäiseltä.
Tattarilätyt
Nämä helpot ja herkulliset ranskalaistyyliset tattarilätyt ovat gluteenittomia ja maistuvat pähkinäiseltä.
Välineet
Ainekset
300 g tattarijauhoja
750 ml vettä
1 kananmuna
4 g suolaa
kasviöljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita vesi, kananmunat, suola ja tattarijauhot tehosekoittimen kannuun. Sekoita 30 sekuntia nopeudella 5 kunnes seos on tasainen.
Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Voitele lättypannu kevyesti ja kuumenna pannua korkealla lämmöllä.
Kaada noin 80 ml taikinaa pannulle kauhalla tai mittakupin avulla.
Paista jokaista lättyä 2–3 minuuttia, kunnes lätyn pinta kuplii kevyesti, ja käännä lätty.
Paista toiselta puolelta 1–2 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Toista, kunnes taikina loppuu.