Kohokaspannukakut
Nämä muhkeat ja kuohkeat pannukakut ovat aamiaispöydän kiistaton katseenvangitsija.
Kohokaspannukakut
Nämä muhkeat ja kuohkeat pannukakut ovat aamiaispöydän kiistaton katseenvangitsija.
Välineet
Ainekset
4 munan valkuaista
1/4 tl viinikiveä
75 g hienoa sokeria
2 munankeltuaista
60 g jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
30 ml maitoa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita valkuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää viinikivi ja vatkaa nopeudella 8, kunnes seos vaahtoaa. Lisää hitaasti 45 g sokeria ja sekoita, kunnes seokseen alkaa muodostua huippuja.
Laita munankeltuaiset pieneen kulhoon ja lisää jäljelle jäänyt sokeri. Vatkaa käsin, kunnes seos muuttuu haalean väriseksi. Lisää jauhot, leivinjauhe ja maito ja sekoita.
Kääntele valkuaiset varovasti sekaan, 1/3 kerrallaan.
Kuumenna tarttumaton pannu miedolle lämmölle ja sivele sille miedon makuista öljyä. Vuoraa noin 5 cm:n korkuinen muotti leivinpaperilla ja aseta se lämpimälle pannulle. Täytä muotti pannukakkutaikinalla. Pirskottele pannulle 1 ruokalusikallinen vettä ja peitä se kannella. Paista 7 minuuttia ja käännä pannukakku varovasti. Paista vielä 4 minuuttia.
Aseta paistettu pannukakku ritilälle tai tarjoilulautaselle ja poista muotti ja leivinpaperi varovasti. Tarjoile heti.