Skip the navigation

Kohokaspannukakut

KitchenAid Chef

Nämä muhkeat ja kuohkeat pannukakut ovat aamiaispöydän kiistaton katseenvangitsija.

soufflepancakes_thumbnail.jpg

Kohokaspannukakut

KitchenAid Chef

Nämä muhkeat ja kuohkeat pannukakut ovat aamiaispöydän kiistaton katseenvangitsija.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
10min
Ruoanlaitto
45min
Yhteensä
55min
Annos
4
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

4 munan valkuaista

1/4 tl viinikiveä

75 g hienoa sokeria

2 munankeltuaista

60 g jauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

30 ml maitoa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita valkuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää viinikivi ja vatkaa nopeudella 8, kunnes seos vaahtoaa. Lisää hitaasti 45 g sokeria ja sekoita, kunnes seokseen alkaa muodostua huippuja.

  2. Laita munankeltuaiset pieneen kulhoon ja lisää jäljelle jäänyt sokeri. Vatkaa käsin, kunnes seos muuttuu haalean väriseksi. Lisää jauhot, leivinjauhe ja maito ja sekoita.

  3. Kääntele valkuaiset varovasti sekaan, 1/3 kerrallaan.

  4. Kuumenna tarttumaton pannu miedolle lämmölle ja sivele sille miedon makuista öljyä. Vuoraa noin 5 cm:n korkuinen muotti leivinpaperilla ja aseta se lämpimälle pannulle. Täytä muotti pannukakkutaikinalla. Pirskottele pannulle 1 ruokalusikallinen vettä ja peitä se kannella. Paista 7 minuuttia ja käännä pannukakku varovasti. Paista vielä 4 minuuttia.

  5. Aseta paistettu pannukakku ritilälle tai tarjoilulautaselle ja poista muotti ja leivinpaperi varovasti. Tarjoile heti.