Yrttivoi
Tämä yrttivoi kruunaa kala- ja äyriäisruoat, grillatun lihan ja kypsennetyt vihannekset, mutta toimii sellaisenaan myös tuoreen leivän päällä.
Yrttivoi
Tämä yrttivoi kruunaa kala- ja äyriäisruoat, grillatun lihan ja kypsennetyt vihannekset, mutta toimii sellaisenaan myös tuoreen leivän päällä.
Välineet
Ainekset
1 kokonainen valkosipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 tl pippuria
35 g persiljaa
35 g ruohosipulia
35 g basilikaa
250 g huoneenlämpöistä voita
Vaiheittaiset ohjeet
Leikkaa valkosipulinipun varsi pois ja kääri kynnet folioon. Pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääri valkosipuli kokonaan folioon ja paahda 45 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
Laita persilja, ruohosipuli ja basilika johdottomaan KitchenAid-miniteholeikkuriin.
Sulje kansi ja käytä laitetta nopeudella 2. Paina Pulse/On (Sykäys/Päälle) -painiketta, kunnes laite on pilkkonut ainekset.
Laita pehmeä voi suureen kulhoon ja ripottele päälle hienonnetut tuoreet yrtit ja paahdettu valkosipuli. Sekoita lusikalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet.
Rullaa voi haloksi muovikelmun avulla. Jäähdytä jääkaapissa tunnin ajan, kunnes yrttivoi on kiinteää.