Voi
Onko olemassa mitään, minkä makua reilu sipaisu voita ei parantaisi? Tässä on opas kotitekoisen voin valmistamiseen.
Voi
Onko olemassa mitään, minkä makua reilu sipaisu voita ei parantaisi? Tässä on opas kotitekoisen voin valmistamiseen.
Välineet
Ainekset
1 l vispikermaa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita vispikerma vispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Laita kulhon päälle roiskesuoja. Aloita sekoittaminen nopeudella 1 ja nosta hitaasti nopeutta kahdeksaan, kunnes seos näyttää juoksettuneelta. Kun voi on täysin eronnut maidosta, valuta se siivilässä. Jäljelle jäänyt neste on piimää, jota voi myöhemmin käyttää ruoanlaittoon ja leivontaan.
Täytä kulho jääkylmällä vedellä ja puristele ja hiero voita varovasti, jotta siihen ei jää nestetaskuja. Kaada vesi pois, kun se muuttuu valkoiseksi, ja toista edelliset vaiheet, kunnes se on kirkasta.
Siirrä voi voilautaselle ja säilytä sitä jääkaapissa.