Gluteenittomat letut
Gluteenittomat letut
Välineet
Ainekset
120 ml makeuttamatonta mantelimaitoa
2 rkl rypäleensiemenöljyä + lisää paistamiseen
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl vaniljauutetta
2 kananmunaa
175 g gluteenitonta jauhoseosta
1 tl gluteenitonta leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl merisuolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita maito, öljy, vaahterasiirappi, vaniljauute ja munat KitchenAid® Power Plus® -tehosekoittimen astiaan. Sulje kansi ja käytä tehosekoitinta 3–5 sekuntia säädettävällä nopeudella 3, kunnes ainesosat ovat juuri sekoittuneet.
Lisää jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Käytä tehosekoitinta noin 5 sekuntia säädettävällä nopeudella 3, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet hyvin.
Poista korkki kannen keskeltä, aseta survin paikoilleen ja kaavi astian sivuille mahdollisesti jääneet jauhot mukaan seokseen. Käytä tehosekoitinta vielä 3–5 sekuntia, kunnes seoksessa ei ole kokkareita.
(Älä sekoita liikaa.)
Anna seoksen tekeytyä 5 minuutin ajan ennen paistamista.
Lämmitä 1/2 tl öljyä pienessä paistinpannussa matalalla keskilämmöllä. Lisää sitten kauhalla 1/3 kupillista (80 ml) lettutaikinaa siten, että se leviää tasaisesti pannulle.
Paista noin 3 minuutin ajan, kunnes letun pinta kuplii ja reunat alkavat kuivua.
Käännä lettu lastan avulla ja paista vielä vähintään 2 minuuttia, kunnes lettu on kokonaan kypsä.
Paista jäljellä oleva taikina samalla tavalla.
Tarjoile letut vaahterasiirapin kera ja koristele tuoreilla hedelmillä, kookoshiutaleilla, murskatuilla pähkinöillä jne.