Viikunakakku rosmariiniglaseerauksella
Nauti ihanasta viikunakakusta, jossa tuoksuva rosmariiniglaseeraus täydentää tuoreiden viikunoiden makeutta täydellisesti.
Viikunakakku rosmariiniglaseerauksella
Nauti ihanasta viikunakakusta, jossa tuoksuva rosmariiniglaseeraus täydentää tuoreiden viikunoiden makeutta täydellisesti.
Välineet
Ainekset
200 g rosmariinisokeria
160 g pehmeää voita
1/4 tl vaniljauutetta
4 kananmunaa
90 g vehnäjauhoja
225 g mantelijauhoa
3/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
8 tuoretta viikunaa
200 g hunajaa
220 ml vettä
2 rosmariinin oksaa
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää sokeri, pehmennetty voi ja vaniljauute vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 6, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa. Laske nopeutta ja lisää munat yksi kerrallaan.
Lisää jauhot, mantelijauho, leivinjauhe ja suola ja sekoita hetken aikaa nopeudella 4, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet. Voitele kakkuvuoka. Ripottele päälle tasaisesti jauhoa. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Leikkaa tuoreet viikunat neljään osaan ja asettele ne taikinan päälle. Paista 45 minuuttia 180 asteessa, kunnes kakkuun painettuun testaustikkuun ei jää kiinni taikinaa.
Valmista rosmariinisiirappi kakun paistuessa. Lisää hunaja, vesi ja tuore rosmariini pannulle ja anna kiehua hiljalleen keskilämmöllä, kunnes seos sakenee hieman ja alkaa tarttua lusikkaan.
Sivele siirappia lämpimän viikunakakun päälle ennen tarjoilua. Säilytä jäljelle jäänyt siirappi jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai purkissa.
Vinkki: Tee rosmariinisokeria laittamalla muutama tuore rosmariinin oksa astiaan, jossa säilytät hienoa sokeria. Anna maustua enintään kolmen päivän ajan.