Skip the navigation

Hollantilainen pannukakku rucolasalaatin kera

KitchenAid Chef

Hollantilainen pannukakku rucolasalaatin kera on täydellinen lohturuoan ja raikkaan salaatin yhdistelmä. Tämä maukas ja yksinkertainen annos on ihanteellinen valinta brunssille tai kevyeksi päivälliseksi.

Savoury-dutch-baby

Hollantilainen pannukakku rucolasalaatin kera

KitchenAid Chef

Hollantilainen pannukakku rucolasalaatin kera on täydellinen lohturuoan ja raikkaan salaatin yhdistelmä. Tämä maukas ja yksinkertainen annos on ihanteellinen valinta brunssille tai kevyeksi päivälliseksi.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
30min
Ruoanlaitto
15min
Yhteensä
45min
Annos
4
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

120 ml huoneenlämpöistä täysmaitoa

4 suurta huoneenlämpöistä kananmunaa

60 g vehnäjauhoja

3/4 tl suolaa

30 g voita

120 ml oliiviöljyä

120 ml punaviinietikkaa

1 tl Dijon-sinappia

1 tl hunajaa

1 hienonnettu valkosipulinkynsi

1 tl kuivattua oreganoa

140 g rucolaa

60 g vuohenjuustoa

20 g aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna

30 g paahdettuja ja suolattuja auringonkukansiemeniä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Aseta 30 cm:n valurautainen paistinpannu uuniin lämpenemään.

  2. Kiinnitä lankavispilä yleiskoneeseen. Lisää yleiskoneen kulhoon kananmunat, maito, jauhot ja 1/4 teelusikallista suolaa. Vatkaa kahden minuutin ajan nopeudella 4. Sammuta yleiskone ja kaavi kulhon reunat. Sekoita vielä minuutin ajan nopeudella 6. Siirrä sivuun ja anna tekeytyä 10 minuuttia.

  3. Kun uuni on esilämmitetty, ota valurautainen paistinpannu ulos uunista ja lisää voi pannulle. Anna voin sulaa ja lisää sitten taikina. Paista 10–15 minuuttia tai kunnes pannukakku on kuohkea ja kullanruskea.

  4. Pannukakun paistuessa valmista kastike. Pese ja kuivaa puukulho ja vispilä. Lisää kulhoon oliiviöljy, punaviinietikka, Dijon-sinappi, hunaja, valkosipuli, oregano ja 1/2 teelusikallista suolaa. Valitse nopeudeksi 6 ja sekoita kaksi minuuttia, jotta kastike emulgoituu. Irrota kulho yleiskoneesta ja lisää rucola. Kääntele aineksia joko puhtain käsin tai pihdeillä, kunnes kastike sekoittuu salaattiin. Lisää vuohenjuusto, aurinkokuivatut tomaatit ja auringonkukansiemenet.

  5. Ota pannukakku ulos uunista, kun se on kuohkea ja kullanruskea. Asettele rucolasalaatti pannukakun päälle. Leikkaa pannukakku annospaloiksi ja tarjoile halutessasi lisukesalaatin kera.