Tuoretta fettuccinea, sieniä, kasviksia ja saksanpähkinöitä
Tuoretta fettuccinea, sieniä, kasviksia ja saksanpähkinöitä sisältävä kasvisruokaresepti yhdistää kotitekoisen pastan täyteläisyyden ja maukkaan kastikkeen. Se sopii täydellisesti rentoihin illanistujaisiin tai viikonlopun hieman paremmalle aterialle.
Tuoretta fettuccinea, sieniä, kasviksia ja saksanpähkinöitä
Tuoretta fettuccinea, sieniä, kasviksia ja saksanpähkinöitä sisältävä kasvisruokaresepti yhdistää kotitekoisen pastan täyteläisyyden ja maukkaan kastikkeen. Se sopii täydellisesti rentoihin illanistujaisiin tai viikonlopun hieman paremmalle aterialle.
Välineet
Ainekset
315 g + lisää tarpeen mukaan vehnäjauhoja
3 suurta huoneenlämpöistä kananmunaa
2 tl + lisää tarpeen mukaan vettä
3/4 tl + lisää pastan keitinveteen suolaa
65 g pilkottuja saksanpähkinöitä
30 g voita
2 rkl oliiviöljyä
4 salottisipulia kuutioina
4 valkosipulinkynsiä, hienonnettuina
450 g putsattuja crimini-sieniä viipaleina
120 ml kuivaa valkoviiniä
140 g babypinaattia, babylehtikaalia tai babyrucolaa
120 ml vispikermaa
120 ml pastan keitinvettä
to taste jauhettua pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Pastataikinan valmistaminen: Valmista tuorepastaa laittamalla jauhot yleiskoneen kulhoon. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja lisää kananmunat, vesi ja 1/4 tl suolaa. Kiinnitä kulho ja vatkain yleiskoneeseen. Sekoita nopeudella 1 yhden minuutin ajan, kunnes seoksen koostumus on rosoinen. Taikinan tulisi pysyä koossa, kun nipistät sitä sormillasi. Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä yksi teelusikallinen kerrallaan, kunnes se pysyy kasassa. Jos se on liian tahmeaa, lisää jauhoja yksi ruokalusikallinen kerrallaan.
Poista taikina kulhosta kevyesti jauhotetulle pinnalle ja vaivaa käsin, kunnes taikina on sileää. Muotoile palloksi. Peitä taikina ja anna sen levätä vähintään 30 minuuttia.
Kun taikina on ehtinyt tekeytyä, jaa se neljään osaan. Peitä kolme osaa ja muotoile jäljelle jäänyt osa noin 1,5 cm:n paksuiseksi soikeaksi palaksi.
Kiinnitä pastamankeli yleiskoneeseen ja valitse nopeus 4. Valitse paksuusasetukseksi 1 ja syötä taikina mankelin läpi kolmesti. Taittele kolmeen osaan ja syötä mankelin läpi vielä kolme kertaa. Toista, kunnes taikina on tasaista. Muuta paksuusasetukseksi 2 ja syötä mankelin läpi kahdesti. Toista kunkin paksuusasetuksen kohdalla, kunnes taikinan paksuus on sopiva. Fettuccinelle sopiva asetus on 4–5. Laita kaulittu taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja toista jäljellä olevien taikinan osien kohdalla.
Kun koko taikina on kaulittu halutun paksuiseksi, vaihda pastamankeli fettuccine-leikkuriin. Syötä kevyesti jauhotetut taikinalevyt leikkurin läpi yleiskoneen käydessä nopeudella 4. Jauhota leikatut fettuccine-nauhat kevyesti ja laita ne jauhotetulle uunipellille.
Keitä vettä korkealla lämmöllä.
Pastakastikkeen valmistaminen: Kun vesi alkaa kiehua, valmista kastike. Lämmitä halkaisijaltaan 30-senttinen paistinpannu keskilämmöllä. Lisää voi ja anna sulaa. Lisää pilkotut saksanpähkinät ja 1/2 tl suolaa välillä sekoittaen, kunnes olet paahtanut niitä noin viiden minuutin ajan. Kaavi saksanpähkinät lautaselle.
Säädä pannun lämpötilaa hieman kuumemmaksi ja lisää oliiviöljy. Lisää salottisipulit ja kuullota yhden minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä minuutin ajan. Lisää sienet ja sekoita ne salottisipuleiden ja valkosipulin kanssa. Kypsennä vielä 5–7 minuuttia sekoittamatta, jotta sipulit karamellisoituisivat. Sekoita ja kypsennä vielä 2–3 minuuttia, jotta sienistä vapautunut neste ehtii haihtua.
Lorauta pannulle viiniä poistamaan jäämät. Sekoita ja lisää vihannekset. Peitä, jotta neste haihtuu nopeammin, ja kypsennä kaksi minuuttia. Sekoita joukkoon kerma. Mausta maun mukaan ja lisää halutessasi suolaa ja jauhettua pippuria. Peitä ja sammuta liesi.
Lisää 2–3 rkl suolaa kiehuvaan veteen ja lisää pasta. Keitä tuorepastaa 4–6 minuuttia. Lisää pasta suoraan kastikkeeseen paistinpannulla ja sekoita. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä, jotta saat haluamasi koostumuksen. Ripottele päälle paahdettuja saksanpähkinöitä ja tarjoile.