Metsäinen paistos
Astu metsäisten makujen lohdulliseen maailmaan herkuttelemalla ihanalla paistoksella, jossa päärynät ja karhunvatukat nautitaan kullanvärisen, voinmakuisen kaura- ja hasselpähkinämurun kera.
Metsäinen paistos
Astu metsäisten makujen lohdulliseen maailmaan herkuttelemalla ihanalla paistoksella, jossa päärynät ja karhunvatukat nautitaan kullanvärisen, voinmakuisen kaura- ja hasselpähkinämurun kera.
Välineet
Ainekset
250 g kaurahiutaleita
250 g vehnäjauhoja
140 g fariinisokeria
225 g sulatettua voita
1/2 tl suolaa
1/4 tl kanelia
50 g hasselpähkinöitä
350 g karhunvatukoita
1/4 tl vaniljauutetta
50 g hienoa sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää kaurahiutaleet, jauhot, sokeri, sulatettu voi, suola ja kaneli yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä vatkain yleiskoneeseen. Rouhi hasselpähkinät ja lisää ne kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet. Lisää voi ja sekoita nopeudella 2, kunnes muruseos alkaa muotoutumaan.
Kuori päärynät ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi. Laita ne ja karhunvatukat pieneen kulhoon. Lisää vaniljauute, hieno sokeri ja maissitärkkelys. Sekoita aineksia varovasti lusikalla, kunnes hedelmät ja marjat ovat tasaisesti seoksen peitossa.
Aseta hedelmä-marjatäyte pannulle tai paistovuokaan ja ripottele muruseos täytteen päälle. Paista 45 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa, kunnes paistos on kullanruskea.