Skip the navigation

Metsäinen paistos

KitchenAid Chef

Astu metsäisten makujen lohdulliseen maailmaan herkuttelemalla ihanalla paistoksella, jossa päärynät ja karhunvatukat nautitaan kullanvärisen, voinmakuisen kaura- ja hasselpähkinämurun kera.

Forest crumble.JPG

Metsäinen paistos

KitchenAid Chef

Astu metsäisten makujen lohdulliseen maailmaan herkuttelemalla ihanalla paistoksella, jossa päärynät ja karhunvatukat nautitaan kullanvärisen, voinmakuisen kaura- ja hasselpähkinämurun kera.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
45min
Yhteensä
1h5
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

250 g kaurahiutaleita

250 g vehnäjauhoja

140 g fariinisokeria

225 g sulatettua voita

1/2 tl suolaa

1/4 tl kanelia

50 g hasselpähkinöitä

350 g karhunvatukoita

1/4 tl vaniljauutetta

50 g hienoa sokeria

1 rkl maissitärkkelystä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää kaurahiutaleet, jauhot, sokeri, sulatettu voi, suola ja kaneli yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä vatkain yleiskoneeseen. Rouhi hasselpähkinät ja lisää ne kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet. Lisää voi ja sekoita nopeudella 2, kunnes muruseos alkaa muotoutumaan.

  2. Kuori päärynät ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi. Laita ne ja karhunvatukat pieneen kulhoon. Lisää vaniljauute, hieno sokeri ja maissitärkkelys. Sekoita aineksia varovasti lusikalla, kunnes hedelmät ja marjat ovat tasaisesti seoksen peitossa.

  3. Aseta hedelmä-marjatäyte pannulle tai paistovuokaan ja ripottele muruseos täytteen päälle. Paista 45 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa, kunnes paistos on kullanruskea.