Sieni-purjogalette
Herkuttele runsaan rustiikkisella galetella, jonka mureneva, yrttinen kuori kätkee sisäänsä erilaisia sieniä, purjoa ja hieman sinappia.
Sieni-purjogalette
Herkuttele runsaan rustiikkisella galetella, jonka mureneva, yrttinen kuori kätkee sisäänsä erilaisia sieniä, purjoa ja hieman sinappia.
Välineet
Ainekset
100 g vehnäjauhoja
100 g täysjyväjauhoa
1,5 tl suolaa
140 g kylmää voita kuutioina
6 timjamin oksaa
2 rosmariinin oksaa
3 pientä purjoa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl pippuria
1/8 tl muskottipähkinää
1 rkl voita
550 g erilaisia, puhdistettuja sieniä
1/2 tl hienonnettua valkosipulinkynttä
1/8 tl muskottipähkinää
1 rkl voita
550 g erilaisia, puhdistettuja sieniä
1 rkl sinappia
25 g kovaa juustoa (esim.Comté, Gruyère tai Appenzeller)
1 kananmuna
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää molemmat jauhot ja 3/4 teelusikallista suolaa vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 1, kunnes kuivat ainekset ovat sekoittuneet. Lisää voi pala kerrallaan yleiskoneen käydessä nopeudella 2, kunnes se on murskaantunut herneen kokoisiksi paloiksi.
Nypi lehdet neljästä timjamin oksasta ja kahdesta rosmariinin oksasta ja hienonna ne. Lisää ne jauhoseokseen ja sekoita nopeudella 2. Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan ja sekoita, kunnes taikina pysyy juuri ja juuri kasassa. Kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Leikkaa purjot noin sentin paksuisiksi renkaiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla keskilämmöllä. Kypsennä purjoja, kunnes ne ovat lähes pehmeitä. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Laita sivuun ja anna jäähtyä.
Sulata voi keskilämmöllä ja lisää sienet ja valkosipuli pannulle. Käytä maustamiseen jäljellä oleva suola, 1/8 teelusikallista pippuria ja lehdet kahdesta timjamin oksasta. Paista sieniä, kunnes ne ovat saaneet kevyen kullanruskean sävyn, eivätkä ole vielä aivan kypsiä. Laita sivuun ja anna jäähtyä.
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä. Levitä sinappi pohjan päälle ja jätä reunoille noin 2 cm tilaa. Raasta juusto sinapin päälle ja asettele purjot ja sienet päällimmäisiksi. Taittele taikinan reunat täytteen päälle ja rypytä niitä. Sivele taikinan pintaan kevyesti vatkattua kananmunaa.
Paista 25 minuuttia 200-asteisessa esilämmitetyssä uunissa ja käännä galette 15 minuutin jälkeen. Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.