Skip the navigation

Päärynäpiiras inkiväärillä ja saksanpähkinöillä

KitchenAid Chef

Inkiväärillä ja saksanpähkinöillä höystetty päärynäpiiras on gluteeniton ja viljaton jälkiruoka, joka valmistuu helposti ja vangitsee syksyn herkulliset maut lautaselle. Inkivääri tuo piiraaseen lämpöä, joka nostaa tämän herkun lohturuokalistojen kärkeen ja samalla lisää siihen piristävän vivahteen.

Pear-ginger-walnut-cake

Päärynäpiiras inkiväärillä ja saksanpähkinöillä

KitchenAid Chef

Inkiväärillä ja saksanpähkinöillä höystetty päärynäpiiras on gluteeniton ja viljaton jälkiruoka, joka valmistuu helposti ja vangitsee syksyn herkulliset maut lautaselle. Inkivääri tuo piiraaseen lämpöä, joka nostaa tämän herkun lohturuokalistojen kärkeen ja samalla lisää siihen piristävän vivahteen.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
25min
Ruoanlaitto
55min
Yhteensä
1h20
Annos
8
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

130 g saksanpähkinöitä hienoksi rouhittuna

250 g mantelijauhoja

120 g pehmeää voita

150 g kidesokeria

2 tl jauhettua inkivääriä

1/2 tl jauhettua kanelia

1/4 tl suolaa

1 kananmuna, huoneenlämpöinen

1 tl manteliuutetta

220 g Anjou-päärynää ohueksi viipaloituna

15 g hunajaa päälle pirskoteltavaksi

puolitettuja saksanpähkinöitä koristeeksi

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele irrotettavalla pohjalla varustettu piirakkavuoka voilla.

  2. Kiinnitä yleiskoneeseen taikinasekoitin tai vatkain. Lisää yleiskoneen kulhoon hienoksi rouhitut saksanpähkinät ja 110 grammaa mantelijauhoa. Sekoita nopeudella 1. Lisää 60 grammaa voita ja 50 grammaa sokeria. Sekoita nopeudella 2, kunnes ainekset muodostavat muruseoksen. Pysäytä yleiskone ja kaavi taikinaa kulhon reunoilta ja pohjasta. Lisää kaneli, suola ja teelusikallinen inkivääriä. Sekoita nopeudella 2.

  3. Kaada kulhon sisältö voideltuun piirakkavuokaan ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille (noin 1,5–2 cm). Paista 180 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes piiras on kullanruskea ja kypsä. Anna jäähtyä 10 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä.

  4. Taikinapohjan kypsyessä uunissa valmista mantelitäyte. Jos olit käyttänyt yleiskoneessa taikinasekoitinta, vaihda siihen nyt vatkain. Vatkaa 60 grammaa voita ja 100 grammaa sokeria keskinopeudella kaksi minuuttia, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa. Sammuta yleiskone ja kaavi kulhon reunat. Valitse nopeudeksi 2 ja lisää 140 grammaa mantelijauhoja ja kananmuna. Sekoita minuutin ajan ja lisää sitten manteliuute ja teelusikallinen kuivattua inkivääriä. Sammuta yleiskone, kun ainekset ovat sekoittuneet.

  5. Levitä mantelitäyte varovasti piirakkapohjalle ja asettele ohuet päärynäviipaleet täytteen päälle. Koristele muutamalla saksanpähkinän puolikkaalla. Pirskota päälle hunajaa. Paista 30–35 minuuttia tai kunnes päärynät ovat pehmeitä ja täyte jähmettynyt.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Jopa -30%

Osta se omaksesi hyödyntämällä verkkosivustomme upeat tarjoukset.