Skip the navigation

Ranskalainen maitoleipä

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Pain au lait

Ranskalainen maitoleipä

KitchenAid Chef

Välineet

StandMixer
BreadBowl
Valmistelu
1h30
Ruoanlaitto
10min
Yhteensä
1h40
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

225 ml kädenlämpöistä maitoa

35 g hiivaa

500 g vehnäjauhoja

2 munankeltuaista

50 g hienoa sokeria

10 g suolaa

80 g huoneenlämpöistä voita

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Sekoita maito ja hiiva. Anna levätä 10 minuuttia, kunnes pintaan muodostuu pieniä kuplia.

  2. Lisää jauhot, munankeltuaiset, suola, sokeri, voi ja hiivaseos taikinakoukulla varustetun yleiskoneen leipäkulhoon.

  3. Sekoita nopeudella 1, kunnes taikina on tasaista ja tahmeaa. Muotoile taikina palloksi ja aseta se takaisin leivontakulhoon. Peitä kannella ja anna levätä, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

  4. Painele taikinaa ja jaa se 14 samansuuruiseen palaan. Muotoile taikinapalat ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Peitä taikina liinalla ja anna levätä 15 minuuttia.

  5. Litistä taikinapalat ja muotoile uudestaan palloksi. Aseta leipomiskannelle ja anna kohota 30 minuutin ajan.

  6. Voitele leivät munamaidolla (1 muna + 2 ruokalusikallista maitoa) ja paista 10 minuuttia 230-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.