Ranskalainen maitoleipä
Ranskalainen maitoleipä
Välineet
Ainekset
225 ml kädenlämpöistä maitoa
35 g hiivaa
500 g vehnäjauhoja
2 munankeltuaista
50 g hienoa sokeria
10 g suolaa
80 g huoneenlämpöistä voita
Vaiheittaiset ohjeet
Sekoita maito ja hiiva. Anna levätä 10 minuuttia, kunnes pintaan muodostuu pieniä kuplia.
Lisää jauhot, munankeltuaiset, suola, sokeri, voi ja hiivaseos taikinakoukulla varustetun yleiskoneen leipäkulhoon.
Sekoita nopeudella 1, kunnes taikina on tasaista ja tahmeaa. Muotoile taikina palloksi ja aseta se takaisin leivontakulhoon. Peitä kannella ja anna levätä, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
Painele taikinaa ja jaa se 14 samansuuruiseen palaan. Muotoile taikinapalat ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Peitä taikina liinalla ja anna levätä 15 minuuttia.
Litistä taikinapalat ja muotoile uudestaan palloksi. Aseta leipomiskannelle ja anna kohota 30 minuutin ajan.
Voitele leivät munamaidolla (1 muna + 2 ruokalusikallista maitoa) ja paista 10 minuuttia 230-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.