Hiivaton hapanleipä
Hiivattoman hapanleipätaikinan valmistaminen vaatii kärsivällisyyttä, mutta se on sen arvoista!
Hiivaton hapanleipä
Hiivattoman hapanleipätaikinan valmistaminen vaatii kärsivällisyyttä, mutta se on sen arvoista!
Välineet
Ainekset
80 g aktiivista hapanjuurta
240 ml lämmintä vettä
8 g suolaa
400 g vehnäjauhoja
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää hapanjuuri, suola, lämmin vesi ja vehnäjauhot leipäkulhoon. Kiinnitä vatkainlisäosa KitchenAid-yleiskoneeseen ja aseta nopeudeksi 1. Sekoita seosta nopeasti, kunnes siitä muodostuu löysä taikina.
Sulje leipäkulhon kansi ja anna hapantaikinan nousta 12 tunnin ajan työpöydällä. Kaada hapantaikina varovasti leipäkulhosta jauhotetulle alustalle. Venytä ja taita taikinaa sen keskiosaa kohti. Käännä taikina sitten ja muodosta siitä leipä.
Vuoraa leipäkulhon kansi leivinpaperilla ja aseta taikina sen päälle. Peitä taikina leipäkulholla ja anna kohota 3 tunnin ajan. Sirottele jauhoja taikinan päällä ja tee leivän pintaan viiltoja. Aseta leipäkulho kannen päälle ja nosta se 230-asteiseen esilämmitettyyn uuniin. Paista 25 minuuttia. Irrota leipäkulho ja paista leipää ilman kulhoa vielä 20 minuuttia tai kunnes kuori on kullanruskea. Poista leipä uunista ja anna sen jäähtyä ennen viipalointia.