Gluteeniton leipä
Gluteeniton leipä
Välineet
Ainekset
120 g durrajauhoa
180 g tummaa riisijauhoa
100 g gluteenitonta kaurajauhoa
40 g tapiokajauhoa
7 g suolaa
35 g psylliumkuitua
10 g aktiivista kuivahiivaa
650 ml kädenlämpöistä vettä
2 rkl hunajaa
Vaiheittaiset ohjeet
Sekoita pienessä kulhossa lämmin vesi, hiiva ja hunaja. Anna levätä 10 minuuttia. Lisää psylliumin kuori, vatkaa huolellisesti ja anna levätä vielä 5 minuuttia.
Lämmitä leipäkulho täyttämällä se kuumalla vedellä. Kaada vesi pois ja taputtele kuivaksi. Kiinnitä leipäkulho KitchenAid-yleiskoneeseen. Aseta vatkainlisäosa laitteeseen ja lukitse pää paikalleen. Lisää jauhot ja suola.
Lisää hiivaseos ja vatkaa, kunnes taikina alkaa muodostua.
Poista taikina koukusta ja irrota leipäkulho laitteesta. Sivele taikinan päälle öljyä ja aseta se leipäkulhoon. Peitä kannella ja anna taikinan nousta tunnin ajan.
Poista kansi ja vedä taikina varovasti kulhosta. Muodosta pallo kääntelemällä taikinaa varovasti keskiosaa kohti.
Vuoraa leipäkulhon kansi leivinpaperilla. Aseta taikina kannen päälle ja peitä leipäkulholla. Anna taikinan kohota vielä 15 minuuttia.
Kun taikina nousee toisen kerran, esilämmitä uuni 230 asteeseen. Laita leipäkulho uuniin. Paista 30 minuuttia. Ota varovasti patakintaita käyttäen leipäkulho pois kannen päältä ja jatka leivän paistamista vielä 10 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Poista leipä uunista ja anna sen jäähtyä ennen viipalointia.