Skip the navigation

Gluteeniton leipä

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Gluten-free bread

Gluteeniton leipä

KitchenAid Chef

Välineet

StandMixer
BreadBowl
Valmistelu
1h30
Ruoanlaitto
40min
Yhteensä
2h10
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

120 g durrajauhoa

180 g tummaa riisijauhoa

100 g gluteenitonta kaurajauhoa

40 g tapiokajauhoa

7 g suolaa

35 g psylliumkuitua

10 g aktiivista kuivahiivaa

650 ml kädenlämpöistä vettä

2 rkl hunajaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Sekoita pienessä kulhossa lämmin vesi, hiiva ja hunaja. Anna levätä 10 minuuttia. Lisää psylliumin kuori, vatkaa huolellisesti ja anna levätä vielä 5 minuuttia.

  2. Lämmitä leipäkulho täyttämällä se kuumalla vedellä. Kaada vesi pois ja taputtele kuivaksi. Kiinnitä leipäkulho KitchenAid-yleiskoneeseen. Aseta vatkainlisäosa laitteeseen ja lukitse pää paikalleen. Lisää jauhot ja suola.

  3. Lisää hiivaseos ja vatkaa, kunnes taikina alkaa muodostua.

  4. Poista taikina koukusta ja irrota leipäkulho laitteesta. Sivele taikinan päälle öljyä ja aseta se leipäkulhoon. Peitä kannella ja anna taikinan nousta tunnin ajan.

  5. Poista kansi ja vedä taikina varovasti kulhosta. Muodosta pallo kääntelemällä taikinaa varovasti keskiosaa kohti.

  6. Vuoraa leipäkulhon kansi leivinpaperilla. Aseta taikina kannen päälle ja peitä leipäkulholla. Anna taikinan kohota vielä 15 minuuttia.

  7. Kun taikina nousee toisen kerran, esilämmitä uuni 230 asteeseen. Laita leipäkulho uuniin. Paista 30 minuuttia. Ota varovasti patakintaita käyttäen leipäkulho pois kannen päältä ja jatka leivän paistamista vielä 10 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Poista leipä uunista ja anna sen jäähtyä ennen viipalointia.