Perusteet: letitetty briossi
Ihanan pehmeä ja voinen briossi on suussasulavan herkullinen, ja lisäksi sitä on hauska leipoa.
Perusteet: letitetty briossi
Ihanan pehmeä ja voinen briossi on suussasulavan herkullinen, ja lisäksi sitä on hauska leipoa.
Välineet
Ainekset
170 ml lämmintä maitoa
18 g tuorehiivaa
70 g sokeria
150 g kananmunaa + 1 kpl voiteluun
60 g voita sulatettuna
500 g leipäjauhoja
5 g suolaa
1 rkl vettä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita lämmin maito kulhoon. Lisää hiiva ja 1 rkl sokeria ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Siirrä sivuun.
Laita 150 grammaa munia lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää jäljelle jäänyt sokeri ja sulatettu voi ja vatkaa nopeudella 2 noin 1 minuutin ajan. Lisää hiivaseos ja sekoita.
Kiinnitä taikinakoukku yleiskoneeseen, käynnistä kone ja valitse nopeudeksi 1. Lisää leipäjauho vähitellen. Lisää suola. Vaivaa taikinaa 7 minuuttia. Laita taikina voideltuun kulhoon ja anna kohota lämpimässä paikassa kahden tunnin ajan.
Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Muotoile jokaisesta osasta pitkänmallinen nauha. Nipistä kolmen taikinanauhan päät yhteen. Letitä briossi ja nipistä lopuksi taikinanauhojen päät yhteen, jotta briossi pysyy kasassa. Käännä taikinanauhojen päät briossin alle ja siirrä briossi voidellun paistoalustan päälle. Peitä briossi liinalla ja anna levätä 30 minuuttia lämpimässä paikassa.
Sekoita jäljellä oleva muna ruokalusikalliseen vettä briossin voitelua varten. Voitele briossi kananmuna-vesiseoksella ja paista 180 asteessa 20 minuuttia.