Skip the navigation

Klassinen hapanleipä: täydellinen leipä hapanjuuresta

KitchenAid Chef

Tämä herkullinen hapanleipä tekee aamiaisestasi mahtavan.

Import-Recipe - SOURDOUGH BREAD LOAF

Klassinen hapanleipä: täydellinen leipä hapanjuuresta

KitchenAid Chef

Tämä herkullinen hapanleipä tekee aamiaisestasi mahtavan.

Välineet

StandMixer
Sifter
Valmistelu
7min
Ruoanlaitto
25min
Yhteensä
32min
Annos
1
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

480 g leipäjauhoa

240 ml lämmintä vettä

60 ml avokado- tai rypäleensiemenöljyä

198 g hapantaikinaa

12 g suolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kiinnitä yleiskoneeseen siivilä- ja vaakalisävaruste (ja vatkain tai silikonireunainen vatkain) ja nollaa vaaka painamalla taarauspainiketta.

  2. Lisää jauhot ainessäiliöön ja punnitse.

  3. Valitse yleiskoneessa nopeus 2 ja siivilöi jauhot kulhoon.

  4. Kun jauhot siivilöityvät, lisää kulhoon hapanleivän juuri, vesi ja öljy ja sekoita yhteen.

  5. Anna vetäytyä 10 minuuttia, ripottele suolaa ja sekoita 2–3 minuuttia Sekoitus-asetuksella.

  6. Poista sekoituskulho koneesta, peitä astia kelmulla ja anna taikinan käydä 4 tuntia lämpimässä paikassa.

  7. Poista kelmu, kiinnitä taikinakoukku ja vaivaa taikinaa 5 minuutin ajan nopeudella 2.

  8. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile se löysäksi palloksi. Anna taikinan kohota 30–45 minuuttia. Aseta taikina jauhotettuun nostatuskoriin, peitä se kostealla pyyhkeellä ja anna kohota 2,5 tuntia.

  9. Leivän voi joko paistaa heti tai laittaa yöksi jääkaappiin ja paistaa aamulla.

  10. Lämmitä aamulla uuni 260 asteeseen.

  11. Kumoa taikina nostatuskorista esilämmitettyyn pataan ja paista 20 minuuttia. Poista kansi ja paista vielä 5 minuuttia. Leivän pinnan pitäisi olla kauniin kullanruskea. Anna leivän jäähtyä metalliritilällä ja nauti heti.