Seitsemän kotitekoista pizzareseptiä, jotka maistuvat kaikille
lukuaika
29 huhtikuu 2024
Viipale tai taitettu. Pyöreä tai suorakulmainen. Tomaatti- tai juustopohja. Kaikilla on oma suosikkinsa, mutta yhdestä asiasta kaikki ovat samaa mieltä: pizza on herkullista. Erityisesti, kun se on kotona tehtyä. Haluatko kokeilla pizzan tekemistä alusta alkaen? Vai haluatko lisätä pizzarepertuaariisi kasvisversion tai vähähiilihydraattisen version? Näiden pizzareseptien ja KitchenAidin avulla saat aterian hyvään alkuun, sillä voit vaivata pizzataikinan yleiskoneella, monitoimikoneella tai jopa tehosekoittimella.
Seitsemän kotitekoista pizzareseptiä, jotka maistuvat kaikille
Kaksi klassista pizzataikinareseptiä
Voit valmistaa monenlaisia pizzataikinoita. Aloita opettelu näistä pizzataikinoista ja anna yleiskoneen tehdä kova työ.
1. Yksinkertaiset pizzataikinareseptit
Haluatko kotitekoista pizzaa juuri nyt? Ymmärrämme, että joskus odottelu ei huvita. Tämä italialainen pizzataikina on juuri tällaisia hetkiä varten. Saat herkullista, ohutpohjaista pizzaa alle 90 minuutissa.
2. Yön yli kohotettava pizza
Tämä klassinen pizzataikina saa täyteläisen maun ja kuohkean mutta jämäkän pohjan, kun sitä kohotetaan jääkaapissa yön yli. Vaatiiko sen tekeminen hieman enemmän kärsivällisyyttä ja taitoa? Kyllä. Jos kuitenkin haluat oppia työstämään taikinaa kuin italialainen pizzakokki, tässä on tilaisuutesi.
Näin teet pizzataikinan alusta alkaen itse
Jos olet koukussa kotitekoiseen pizzaan ja haluat oppia siitä lisää, siirry blogiimme, jossa kerrotaan perusteellisesti pizzan valmistamisesta alusta alkaen. Siinä kuvataan pizzanvalmistusprosessin yksityiskohdat ja käydään tarkemmin läpi, mitä jauhoja ja hiivoja kannattaa käyttää. Sisäinen kokkisi pitää siitä varmasti.
Viisi yllättävää pizzareseptiä, jotka sopivat kaikkiin tilanteisiin
Haluatko kokeilla jotain uutta pizzarintamalla? Vai oletko järjestämässä pizzantäyteisiä juhlia ystävillesi, joilla on erityisruokavalio? Jokaiseen hetkeen ja jokaiselle ihmiselle löytyy sopiva pizza kasvispizzasta tai vähähiilihydraattisesta versiosta nopeaan ja helppoon.
03. Voimakkaanvärinen kasvispizza
Voimakkaanvärinen kasvispizza. Se maistuu juuri niin hyvältä kuin kuulostaakin – herkullisen vaaleanpunainen punajuuripohja, värikkäät kasvikset ja murennettu fetajuusto päällä pitävät siitä huolen. Tarjoa sitä alkupalana tai osana pääruokaa.
04. Pizza bianca (valkoinen pizza)
Valkoinen pizza on tomaattiversioita tuntemattomampi, mutta se on aivan yhtä maukasta.
Vaihtamalla tomaattikastikkeen ricottan, raastetun mozzarellan ja raastetun parmesaanin seokseen saat täyteläistä, juustoista pizza biancaa.
05. Mantelijauhoista valmistettu pizzataikina
Tarkkailetko hiilihydraattien saantia? Siinä tapauksessa tämä on sinulle sopiva pizza. Suurin osa jauhoista on vaihdettu mantelijauhoihin. Millainen on lopputulos? Herkullinen, vähähiilihydraattinen versio klassisesta italialaisesta pizzasta.
06. Flammkuchen eli liekkipiiras
Se ei tarkalleen ottaen ole italialaista. Mutta onko sen pakko olla? Kun maistat tätä täyteläistä ranskalais-saksalaista pizzaa, unohdat sen alkuperän. Se on herkullisen täyteläistä, koska tomaattikastike on vaihdettu hapankermaan tai ranskankermaan. Rapea, ohut, hapattamaton pohja tekee siitä vieläkin paremman.
07. Suuri pannuleipä
Viikunoita pizzassa. Se voi kuulostaa hieman hassulta, mutta kun aineksista löytyy myös vuohenjuustoa, prosciuttoa ja balsamicoa, kyseessä on täydellinen alkuruoka. Tarjoa tätä pikaista pizzaa syksyllä, kun viikunat ovat parhaimmillaan.
Kolmella pizzatyökalulla teet kotitekoisesta pizzasta entistäkin parempaa
Ovatko nämä työkalut välttämättömiä, kun teet pizzaa kotona? Eivät. Jos kuitenkin haluat tehdä hyvästä kotitekoisesta pizzasta herkullista, niistä voi olla apua.
1. Vihannesleikkuri/-raastinlisävaruste
Juusto tekee kaikesta parempaa, valitsitpa sitten parmesaaniraastetta, karkeasti raastettua cheddarjuustoa tai mozzarellaa. Aiotko raastaa ison palan juustoa? Kiinnitä yleiskoneeseen vihannesleikkuri/-raastinlisävaruste ja raasta juusto haluamallasi tavalla helposti ja nopeasti.
2. Pizzakivi
Mikä on rapean ja täydellisesti ruskistuneen pizzapohjan salaisuus? Pizzakivi. Se sitoo ja säteilee lämpöä ammattitasoisen uunin tapaan, joten se sopii erinomaisesti pohjan tasaiseen kypsentämiseen. Se toimii kuitenkin vain esilämmitettynä. Muista siis sujauttaa pizzakivi uuniin etukäteen.
3. Pizzaleikkuri
Pizzan leikkaaminen täydellisiksi kolmionmuotoisiksi viipaleiksi on paljon helpompaa, kun käytössä on kunnollinen pizzaleikkuri. Se on myös hauskempaa.
KitchenAid Chef
— Jaamme intohimomme tekemiseen
KitchenAid yhdistää ihmisiä, jotka rakastavat ruoanlaittoa ja leipomista, kahvin uuttamista ja luomista. KitchenAid on tehnyt yli 100 vuoden ajan töitä kaikkien Tekijöiden puolesta. Ikoniset laitteemme on tehty sinua ajatellen – ne avaavat ovet uusiin mahdollisuuksiin ja auttavat sinua saamaan parhaan mahdollisen hyödyn tekemisestä.