Pizza bianca
Paras koskaan tekemäsi valkoinen pizza.
Pizza bianca
Paras koskaan tekemäsi valkoinen pizza.
Välineet
Ainekset
450 g 00-jauhoja
50 g durumjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
6 g kuivahiivaa
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
300 ml kädenlämpöistä vettä
240 g ricottaa
200 g raastettua mozzarellaa
50 g raastettua parmesaania
75 g parmankinkkua
25 g rukolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita hiiva yleiskoneen kulhoon. Kaada päälle haaleaa vettä. Sekoita haarukalla, kunnes hiiva on liuennut ja vaahtoaa.
Lisää kulhoon jauhot, durumjauhot, sokeri, suola ja oliiviöljy.
Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku.
Sekoita minuutin ajan nopeudella 2, kunnes tahmeaa taikinaa alkaa muodostua.
Vaivaa taikinaa vielä 8 minuuttia nopeudella 2. Taikinan pitäisi olla sileää ja pehmeää.
Siirrä taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan.
Muotoile palat palloksi työntämällä varovasti keskiosasta ylöspäin ja puristamalla pohjasta.
Laita jauhotetulle alustalle ja sivele päälle hieman oliiviöljyä.
Peitä kostealla liinalla ja anna taikinan levätä vielä 45 minuuttia.
Nosta taikina ylös ja laita se varovasti kummankin käden rystysten päälle. Pyöritä taikinaa ja anna painovoiman venyttää se ympyräksi. Venytä taikinaa lisää alustalla ja tee pintaan kuopat sormenpäillä jättäen noin 1 cm:n reunan.
Laita ricotta, parmesaanijuusto ja puolet raastetusta mozzarellasta pieneen yleiskoneen kulhoon.
Kiinnitä vatkain. Sekoita 1-nopeudella 30 sekuntia.
Levitä juustoseos pizzojen reunaan asti.
Lisää parmankinkku. Viimeistele lopulla raastetulla mozzarellalla.
Voitele pizzan reunat oliiviöljyllä. Paista 200 asteessa noin 15–20 minuuttia.
Laita päälle rucolaa ja tarjoile heti.