Mantelijauhoista valmistettu pitsataikina
Vähähiilihydraattinen mantelijauhoista valmistettu pitsa on terveellinen herkku.
Mantelijauhoista valmistettu pitsataikina
Vähähiilihydraattinen mantelijauhoista valmistettu pitsa on terveellinen herkku.
Välineet
Ainekset
430 g kuorittuja manteleita
6 vartta tuoretta timjamia
50 ml oliiviöljyä
6 kananmunaa
4 rkl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
100 g tomaattikastiketta
300 g revittyä mozzarellaa
100 g pepperonia
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää mantelit ja timjami KitchenAid K400 -tehosekoittimeen ja sekoita nopeudella 5, kunnes mantelit ovat hienontuneet jauhoksi.
Laita oliiviöljy ja kananmunat lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita minuutin ajan nopeudella 4. Siirrä sivuun.
Laita toiseen kulhoon mantelijauhot, jauhot, leivinjauhe, suola ja mustapippuri. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen ja sekoita nopeudella 4.
Kaada öljyseos hitaasti joukkoon. Sekoita taikinaksi. Laita taikinapallo leivinpaperille. Voitele taikinan pinta oliiviöljyllä. Peitä taikina toisella leivinpaperilla.
Kauli taikina. Siisti tarvittaessa taikinan reunat ja siirrä taikina leivinpellille. Paista 10 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Lisää pitsapohjan päälle tomaattikastike, juusto ja pepperonit. Paista 10 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa, kunnes juusto ruskistuu.