Skip the navigation

Mantelijauhoista valmistettu pitsataikina

KitchenAid Chef

Vähähiilihydraattinen mantelijauhoista valmistettu pitsa on terveellinen herkku.

Import-Recipe - Almond flour pizza crust

Mantelijauhoista valmistettu pitsataikina

KitchenAid Chef

Vähähiilihydraattinen mantelijauhoista valmistettu pitsa on terveellinen herkku.

Välineet

Blender
StandMixer
Valmistelu
15min
Ruoanlaitto
10min
Yhteensä
25min
Annos
4
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

430 g kuorittuja manteleita

6 vartta tuoretta timjamia

50 ml oliiviöljyä

6 kananmunaa

4 rkl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

100 g tomaattikastiketta

300 g revittyä mozzarellaa

100 g pepperonia

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää mantelit ja timjami KitchenAid K400 -tehosekoittimeen ja sekoita nopeudella 5, kunnes mantelit ovat hienontuneet jauhoksi.

  2. Laita oliiviöljy ja kananmunat lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita minuutin ajan nopeudella 4. Siirrä sivuun.

  3. Laita toiseen kulhoon mantelijauhot, jauhot, leivinjauhe, suola ja mustapippuri. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen ja sekoita nopeudella 4.

  4. Kaada öljyseos hitaasti joukkoon. Sekoita taikinaksi. Laita taikinapallo leivinpaperille. Voitele taikinan pinta oliiviöljyllä. Peitä taikina toisella leivinpaperilla.

  5. Kauli taikina. Siisti tarvittaessa taikinan reunat ja siirrä taikina leivinpellille. Paista 10 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.

  6. Lisää pitsapohjan päälle tomaattikastike, juusto ja pepperonit. Paista 10 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa, kunnes juusto ruskistuu.