emeagif
Skip the navigation

Paras kotitekoinen pizzataikina

KitchenAid Chef

Tämä hitaasti kohoava pizzataikina vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

Best Homemade Pizza dough

Paras kotitekoinen pizzataikina

KitchenAid Chef

Tämä hitaasti kohoava pizzataikina vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
30min
Kohotusaika
11h
Ruoanlaitto
10min
Yhteensä
40min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

200 g durumvehnäjauhoja

1060 g vehnäjauhoja

1 rkl merisuolaa

14 g kuivahiivaa

a pinch ruokosokeria

650 ml vettä

200 g tomaattikastiketta pizzalle

300 g raastettua mozzarellaa

1 rkl oliiviöljyä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita durumvehnäjauhot ja 800 g vehnäjauhoja taikinakoukulla varustetun KitchenAid-yleiskoneen kulhoon. Lisää merisuola, pikahiiva ja hyppysellinen ruokosokeria. Laita lisäksi sivuun 130–260 g jauhoja myöhempää käyttöä varten.

  2. Sekoita kuivia aineksia hitaalla nopeudella noin 15 sekuntia, jotta ainekset sekoittuvat tasaisesti. Kaada joukkoon vesi vähitellen yleiskoneen ollessa käynnissä. Lisää varaamiasi jauhoja tarpeen mukaan pienissä erissä, kunnes taikina pysyy kasassa eikä enää tartu kulhon reunoihin. Jatka vaivaamista noin 4 minuuttia, kunnes taikina on tasaista, joustavaa ja pehmeää. Siirrä taikina kevyesti voideltuun kulhoon. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä 8 tuntia tai kunnes se on kaksinkertaistunut.

  3. Poista taikinasta ylimääräinen ilma ensimmäisen kohotuskerran jälkeen painelemalla sitä varovasti. Jaa taikina yhtä suuriin osiin ja pyöritä ne tasaisiksi palloiksi. Muotoile taikina käsin taittamalla sen reunat varovasti taikinan alle samalla pyörittämällä palloa ympäri, kunnes pinta on tiivis ja tasainen. Tämä antaa taikinalle rakennetta ja elastisuutta. Laita taikinapallot jauhotetulle alustalle, peitä keittiöpyyhkeellä ja anna niiden levätä vielä 3 tuntia huoneenlämmössä.

  4. Kun taikina on paistovalmista, levitä työtasolle kevyesti jauhoja. Ota yksi taikinapallo ja litistä se varovasti levyksi kämmenilläsi. Työnnä sitten taikinaa sormenpäilläsi keskeltä ulospäin. Tee pyörivää liikettä ja venytä taikinaa tasaisesti. Taikinasta pitäisi tulla pyöreä ja paksuudeltaan noin 0,5 cm.

  5. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Voitele taikinan reunat oliiviöljyllä. Levitä ohut kerros tomaattikastiketta pohjan päälle siten, että reunoilla ei ole kastiketta. Lisää reilu kerros raastettua mozzarellaa ja lisää päälle suosikkitäytteesi. Aseta pizzat uunin alatasolle ja paista 7–10 minuuttia tai kunnes juusto on kuplivaa ja sulanutta ja taikina on kypsää.

  6. Kun pizza on otettu uunista, lisää sen päälle haluamiasi täytteitä, kuten tuoretta basilikaa, mortadellaa, rucolaa, oliiviöljyä tai chilihiutaleita, joista saat mukavasti lisämakua.