Merisuola-miso-suklaahippukeksit
Onko sinulla koskaan käynyt mielessä mison yhdistäminen suklaakeksitaikinaan? Suolaisen ja makean yhdistelmä keksissä on lyömätön.
Merisuola-miso-suklaahippukeksit
Onko sinulla koskaan käynyt mielessä mison yhdistäminen suklaakeksitaikinaan? Suolaisen ja makean yhdistelmä keksissä on lyömätön.
Välineet
Ainekset
510 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
300 g voita
4 rkl valkoista misoa
250 g fariinisokeria
200 g kidesokeria
2 kananmunaa
1 rkl vaniljaa
280 g tummia suklaahippuja
to garnish merisuolaa tai sormisuolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Valmista keksitaikina: mittaa jauhot, suola ja ruokasooda keskikokoiseen kulhoon. Sekoita vispilällä. Siirrä sivuun.
Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen. Lisää voi, miso ja molemmat sokerit yleiskoneen kulhoon. Käännä yleiskone nopeudelle 2 ja sekoita 1–2 minuutin ajan. Kasvata sekoitusnopeutta nopeuteen 3 ja jatka sekoittamista 1 minuutin ajan.
Lisää kananmunat ja vanilja. Sekoita nopeudella 3 yhden tai kahden minuutin ajan, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Lisää jauhoseos ja sekoita nopeudella 3 vielä 1–2 minuuttia.
Lisää suklaahiput ja kääntele taikinan sekaan puolinopeudella noin 1 minuutin ajan.
Jäähdytä keksitaikina: irrota kulho yleiskoneesta. Peitä kulho ja laita jääkaappiin 12–24 tunniksi.
Paista keksit: esilämmitä uuni 190-asteiseksi. Vuoraa uunipellit leivinpaperilla. Jaa keksitaikinaa tasaisesti uunipellille jäätelökauhalla. Pellille mahtuu 6–8 keksiä.
Paista 8–10 minuuttia, kunnes keksien reunat alkavat ruskistua.
Ota uunista ja ripottele lämpimien keksien päälle suolaa. Anna jäähtyä hieman ja siirrä ritilälle. Toista jäljellä olevan keksitaikinan kanssa.