Mantelibiscotti
Nämä italialaiset keksit sopivat täydellisesti iltapäiväkahvin seuraksi ja toimivat myös makeana kotitekoisena lahjana.
Mantelibiscotti
Nämä italialaiset keksit sopivat täydellisesti iltapäiväkahvin seuraksi ja toimivat myös makeana kotitekoisena lahjana.
Välineet
Ainekset
175 g kuorimattomia manteleita
280 g vehnäjauhoja
150 g hienoa sokeria
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
60 g hunajaa
60 g sulatettua voita huoneenlämpöisenä
Vaiheittaiset ohjeet
Levitä mantelit uunipellille ja paahda niitä 10 minuutta 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Anna niiden jäähtyä kokonaan.
Sekoita vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhossa kaikki ainekset paitsi mantelit. Sekoita nopeudella 2, kunnes kostea taikina pysyy kasassa. Lisää mantelit ja jatka sekoittamista nopeudella 1.
Peitä taikina muovikelmulla ja laita se jääkaappiin jäähtymään 30 minuutiksi.
Jaa taikina 3 osaan ja pyöritä osista tasaisia pätkiä. Aseta taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 180 asteessa 25 minuuttia. Anna taikinan jäähtyä riittävästi, ennen kuin jatkat.
Leikkaa jokainen taikinapätkä viipaleiksi ja aseta keksit uunipellille leikkauspuoli ylöspäin. Paista vielä 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ritilällä. Ne säilyvät jopa 2 viikkoa ilmatiiviissä astiassa.