Kaurakeksit
Perinteiset englantilaiset kaurakeksit sopivat aamupalaksi, välipalaksi tai teehetkiin.
Kaurakeksit
Perinteiset englantilaiset kaurakeksit sopivat aamupalaksi, välipalaksi tai teehetkiin.
Välineet
Ainekset
330 g kaurahiutaleita
120 g vehnäjauhoja
270 g sokeria
180 g voita
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
3 rkl vettä
Vaiheittaiset ohjeet
18 keksiä
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Laita voi ja sokeri yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä vatkain ja käännä nopeudensäätövipu kohtaan 6. Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää kananmuna, vaniljauute ja vesi. Sekoita edelleen nopeudella 4 kaksi minuuttia.
Sekoita toisessa kulhossa kaurahiutaleet, jauhot, ruokasooda ja suola. Vaihda nopeuteen 2 ja lisää kuiva-aineseos vähitellen voiseokseen.
Sekoita vielä minuutti.
Laita leivinpaperi leivinpellille. Ota ruokalusikallinen taikinaa per keksi ja aseta pellille. Asettele keksit tasaisin välein.
Paista 18–20 minuuttia. Anna jäähtyä metalliritilällä.