Suklaahippukeksit
KitchenAid-yleiskoneella valmistat näitä peruskeksejä helposti. Tyydytä makeanhimoasi opettelemalla valmistamaan pehmeitä ja sitkeitä suklaahippukeksejä.
Suklaahippukeksit
KitchenAid-yleiskoneella valmistat näitä peruskeksejä helposti. Tyydytä makeanhimoasi opettelemalla valmistamaan pehmeitä ja sitkeitä suklaahippukeksejä.
Välineet
Ainekset
225 g kylmää suolaamatonta voita kuutioina
220 g fariinisokeria
150 g kidesokeria
2 suuria kananmunia kylmänä
2 tl vaniljauutetta
310 g valkaisemattomia vehnäjauhoja
25 g kaurahiutaleita
1 tl merisuolaa
1 tl ruokasoodaa
260 g tummia suklaahippuja
Vaiheittaiset ohjeet
Reseptistä tulee noin 40 keksiä.
Esilämmitä uuni 190-asteiseksi. Vuoraa uunipellit leivinpaperilla.
Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen. Lisää voikuutiot ja sokerit kulhoon, käytä yleiskoneen sekoitusnopeutta yhden minuutin ajan ja nosta nopeuteen 4 vielä 1–2 minuutiksi. Älä sekoita liikaa, sillä keksitaikinan pitää pysyä kylmänä. Kaavi taikina kulhon reunoilta, lisää kananmunat ja vanilja ja sekoita nopeudella 4 noin 1 minuutin ajan.
Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, suola ja ruokasooda keskenään toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos yleiskoneen kulhoon ja sekoita sekoitusnopeudella, kunnes kaikki jauhot ovat sekoittuneet taikinaan. Lisää suklaahiput ja sekoita sekoitusnopeudella tasaiseksi.
Nostele taikinasta noin 2 ruokalusikallisen kokoisia keksejä uunipelleille noin 5 cm:n välein. Paista, kunnes keksien pohja on kullanruskea eli noin 10–12 minuuttia. Käännä pellit paistamisen puolivälissä. Ota pois uunista ja anna keksien levätä 3–5 minuuttia, ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään. Anna uunipeltien jäähtyä täysin, ennen kuin paistat loput taikinasta.