Skip the navigation

Suklaahippukeksit

KitchenAid Chef

KitchenAid-yleiskoneella valmistat näitä peruskeksejä helposti. Tyydytä makeanhimoasi opettelemalla valmistamaan pehmeitä ja sitkeitä suklaahippukeksejä.

chocolatechipcookies wallpaper

Suklaahippukeksit

KitchenAid Chef

KitchenAid-yleiskoneella valmistat näitä peruskeksejä helposti. Tyydytä makeanhimoasi opettelemalla valmistamaan pehmeitä ja sitkeitä suklaahippukeksejä.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
45min
Yhteensä
1h5
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

225 g kylmää suolaamatonta voita kuutioina

220 g fariinisokeria

150 g kidesokeria

2 suuria kananmunia kylmänä

2 tl vaniljauutetta

310 g valkaisemattomia vehnäjauhoja

25 g kaurahiutaleita

1 tl merisuolaa

1 tl ruokasoodaa

260 g tummia suklaahippuja

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Reseptistä tulee noin 40 keksiä.

  2. Esilämmitä uuni 190-asteiseksi. Vuoraa uunipellit leivinpaperilla.

  3. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen. Lisää voikuutiot ja sokerit kulhoon, käytä yleiskoneen sekoitusnopeutta yhden minuutin ajan ja nosta nopeuteen 4 vielä 1–2 minuutiksi. Älä sekoita liikaa, sillä keksitaikinan pitää pysyä kylmänä. Kaavi taikina kulhon reunoilta, lisää kananmunat ja vanilja ja sekoita nopeudella 4 noin 1 minuutin ajan.

  4. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, suola ja ruokasooda keskenään toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos yleiskoneen kulhoon ja sekoita sekoitusnopeudella, kunnes kaikki jauhot ovat sekoittuneet taikinaan. Lisää suklaahiput ja sekoita sekoitusnopeudella tasaiseksi.

  5. Nostele taikinasta noin 2 ruokalusikallisen kokoisia keksejä uunipelleille noin 5 cm:n välein. Paista, kunnes keksien pohja on kullanruskea eli noin 10–12 minuuttia. Käännä pellit paistamisen puolivälissä. Ota pois uunista ja anna keksien levätä 3–5 minuuttia, ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään. Anna uunipeltien jäähtyä täysin, ennen kuin paistat loput taikinasta.