Skip the navigation

Tummasuklaakeksit

KitchenAid Chef

Kuorruttamalla täyteläisen tahmeat suklaakeksit tomusokerilla saat taivaallisen herkun, joka näyttää ja maistuu herkulliselta.

crinklecookies wallpaper

Tummasuklaakeksit

KitchenAid Chef

Kuorruttamalla täyteläisen tahmeat suklaakeksit tomusokerilla saat taivaallisen herkun, joka näyttää ja maistuu herkulliselta.

Välineet

StandMixer
Sifter
Valmistelu
25min
Ruoanlaitto
45min
Yhteensä
1h10
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

100 g tummaa kaakaojauhetta

400 g kidesokeria

1 rkl espressoa

4 kananmunaa

1 tl vaniljauutetta

240 g vehnäjauhoja

8 g leivinjauhetta

3 g suolaa

250 g voita

230 g tummaa suklaata

for coating tomusokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kiinnitä KitchenAid-yleiskoneeseen siivilä (ja vatkainlisävaruste). Lisää ainessäiliöön kaakaojauhe ja kidesokeri ja punnitse. Paina Taara-painiketta ainesten välillä.

  2. Aseta yleiskone nopeudelle 2 ja siivilöi kaakaojauhe ja sokeri yleiskoneen kulhoon. Lisää siivilöinnin aikana espresso, kananmunat ja vanilja.

  3. Lisää ainessäiliöön jauhot, leivinjauhe ja suola ja punnitse. Paina Taara-painiketta ainesten välillä.

  4. Aseta yleiskone nopeudelle 4 ja siivilöi ainekset kulhoon.

  5. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaaseos huolellisesti taikinaan nopeudella 2.

  6. Peitä taikinakulho muovikelmulla ja siirrä jäähtymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

  7. Lämmitä uuni 175-asteiseksi.

  8. Vuoraa matalareunaiset uunipellit leivinpaperilla.

  9. Pyöritä taikinasta 2 cm:n palloja. Pyörittele pallot tomusokerissa ja asettele uunipelleille leivinpaperin päälle.

  10. Paista 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä vähintään 1 minuutin ajan, ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään.