Tummasuklaakeksit
Kuorruttamalla täyteläisen tahmeat suklaakeksit tomusokerilla saat taivaallisen herkun, joka näyttää ja maistuu herkulliselta.
Tummasuklaakeksit
Kuorruttamalla täyteläisen tahmeat suklaakeksit tomusokerilla saat taivaallisen herkun, joka näyttää ja maistuu herkulliselta.
Välineet
Ainekset
100 g tummaa kaakaojauhetta
400 g kidesokeria
1 rkl espressoa
4 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
240 g vehnäjauhoja
8 g leivinjauhetta
3 g suolaa
250 g voita
230 g tummaa suklaata
for coating tomusokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä KitchenAid-yleiskoneeseen siivilä (ja vatkainlisävaruste). Lisää ainessäiliöön kaakaojauhe ja kidesokeri ja punnitse. Paina Taara-painiketta ainesten välillä.
Aseta yleiskone nopeudelle 2 ja siivilöi kaakaojauhe ja sokeri yleiskoneen kulhoon. Lisää siivilöinnin aikana espresso, kananmunat ja vanilja.
Lisää ainessäiliöön jauhot, leivinjauhe ja suola ja punnitse. Paina Taara-painiketta ainesten välillä.
Aseta yleiskone nopeudelle 4 ja siivilöi ainekset kulhoon.
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaaseos huolellisesti taikinaan nopeudella 2.
Peitä taikinakulho muovikelmulla ja siirrä jäähtymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
Vuoraa matalareunaiset uunipellit leivinpaperilla.
Pyöritä taikinasta 2 cm:n palloja. Pyörittele pallot tomusokerissa ja asettele uunipelleille leivinpaperin päälle.
Paista 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä vähintään 1 minuutin ajan, ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään.