Hunajakuppikakut sokeroitujen pistaasien kera
Kevyet ja kuohkeat vaniljakuppikakut, joissa käytetään aitoa vaniljaa ja laventelia ja joiden pinnalla on sokeroituja pistaaseja, laventelia ja hunajavoikreemiä.
Hunajakuppikakut sokeroitujen pistaasien kera
Kevyet ja kuohkeat vaniljakuppikakut, joissa käytetään aitoa vaniljaa ja laventelia ja joiden pinnalla on sokeroituja pistaaseja, laventelia ja hunajavoikreemiä.
Välineet
Ainekset
4 tbsp + 2 tbsp hunajaa
100 g pistaasipähkinöitä
12 g sokeria
1 ripaus suolaa
170 g suolaamatonta, pehmeää voita
180 g kidesokeria
1/2 tl vaniljauutetta
3 suuria vapaan kanan munia
180 g maitoa
45 ml ranskankermaa
300 g vehnäjauhoja
8 g leivinjauhetta
2 tl kuivattua hienonnettua laventelia
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota minimuffinipelti.
Kiinnitä yleiskoneeseen siivilä (ja vatkain) ja nollaa vaaka painamalla Taara-painiketta.
Lisää kidesokeri ainessäiliöön ja punnitse. Aseta yleiskone nopeudelle 4 ja siivilöi sokeri kulhoon.
Lisää sokerin siivilöinnin aikana voi, vanilja ja 2 rkl hunajaa ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen.
Sekoita maito ja ranskankerma eri kulhossa. Lisää ne voiseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Lisää jauhot ja leivinjauhe ainessäiliöön ja punnitse. Paina Taara-painiketta ainesten välillä. Sekoita ainekset säiliössä. Aseta yleiskone hämmennysnopeudelle ja siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää siivilöinnin aikana laventeli ja sekoita kevyesti enintään 1 minuutin ajan.
Kaada taikina muffinipellin koloihin ja paista uunissa 15–18 minuuttia, kunnes muffinin keskelle työntämääsi testitikkuun ei tartu taikinaa. Poista kakut vuoasta ja siirrä ritilälle jäähtymään täysin.
Valmistele pistaasit kakkujen jäähtyessä. Sekoita 4 rkl hunajaa ja pistaasit keskenään. Levitä pistaasit tasaiseksi kerrokseksi matalaan uunivuokaan ja ripottele päälle sokeria ja suolaa. Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia, sekoita ja paista vielä 5 minuuttia.
Siirrä pistaasit lämpiminä leivinpaperille tai foliolle ja erottele ne nopeasti haarukalla. Anna niiden jäähtyä täysin (noin 1 tunnin ajan), ennen kuin siirrät ne pois leivinpaperilta. Murra mahdollisia suuria paloja pienemmäksi.
Kuorruta kakut hunajalla ja sokeroiduilla pistaaseilla.