Pasteis de nata -leivokset
Näissä portugalilaisissa leivoksissa on kuohkea taikinakuori ja makea kermatäyte.
Pasteis de nata -leivokset
Näissä portugalilaisissa leivoksissa on kuohkea taikinakuori ja makea kermatäyte.
Välineet
Ainekset
240 ml vettä
340 g hienoa sokeria
1 tl jauhettua kanelia
60 g vehnäjauhoja
500 ml maitoa
8 munankeltuaista
300 g voitaikinaa
Vaiheittaiset ohjeet
Tämä resepti riittää 12 pasteis de nata -leivokseen.
Lisää vesi, hieno sokeri, kaneli ja yhden sitruunan kuori pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Siivilöi ja siirrä sivuun.
Lisää jauhot ja 100 ml maitoa pieneen kattilaan ja vatkaa koko ajan keskilämmöllä. Odota, kunnes seos on saostunut, ennen kuin lisäät maitoa. Toista, kunnes kaikki maito on lisätty.
Kaada saostettu maitoseos yleiskoneen kulhoon, jossa on lankavispilä. Sekoita nopeudella 1 ja valuta hitaasti sekaan kanelisiirappi ja munankeltuaiset.
Kauli voitaikina suorakulmioksi ja rullaa se. Viipaloi 12 osaan.
Paina taikina muffinivuokaan sormillasi. Lisää jokaiseen leivonnaiseen 3/4 kermatäytettä.
Paista leivonnaisia 15 minuuttia 250 asteessa, kunnes kuori on kullanruskea ja täyte reunoilta jähmettynyt mutta keskeltä hieman hyytelömäinen.