Skip the navigation

Eton Mess: Marengista ja tuoreista marjoista valmistettu jälkiruoka

KitchenAid Chef

Rapeaa marenkia, kermavaahtoa ja marjoja – Eton Mess on kesäisten jälkiruokien aatelia!

Import-Recipe - Eton mess

Eton Mess: Marengista ja tuoreista marjoista valmistettu jälkiruoka

KitchenAid Chef

Rapeaa marenkia, kermavaahtoa ja marjoja – Eton Mess on kesäisten jälkiruokien aatelia!

Välineet

StandMixer
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
1h20
Yhteensä
1h40
Annos
6
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

3 munanvalkuainen

130 g hienoa sokeria

500 g marjoja

500 ml vispikermaa

1 rkl tomusokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kaada munanvalkuaiset yleiskoneen kulhoon.

  2. Kiinnitä lankavispilä yleiskoneeseen ja käännä nopeudensäätövipu kohtaan 10.

  3. Vispaa munanvalkuaisia, kunnes vaahdosta muodostuu kiinteitä huippuja.

  4. Lisää sekoittamisen aikana 1/3 sokerista ja odota, kunnes vaahdosta muodostuu jälleen kiinteitä huippuja. Toista tämä vielä kaksi kertaa lopun sokerin kanssa.

  5. Lusikoi isot lusikalliset marenkia leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista tunti ja 20 minuuttia 120-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Anna jäähtyä kokonaan uunissa.

  6. Kaada vispikerma yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä lankavispilä. Sekoita nopeudella 10, kunnes kerma on paksua. Älä sekoita liikaa.

  7. Paloittele marengit ja asettele kerrokseksi jälkiruokakulhoihin. Lisää lusikallinen kermavaahtoa ja marjoja. Lisää päälle toinen kerros marenkia, kermavaahtoa ja marjoja, ja viimeistele annos sitten tomusokerilla.