Skip the navigation

Mausteinen maissikeitto

KitchenAid Chef

Herkullinen mausteinen maissikeitto, jota voit nauttia mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta erityisen hyvää se on kesällä, kun tuore maissi on sesongissa!

spicycornsoup thumbnail

Mausteinen maissikeitto

KitchenAid Chef

Herkullinen mausteinen maissikeitto, jota voit nauttia mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta erityisen hyvää se on kesällä, kun tuore maissi on sesongissa!

Välineet

Blender
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
5min
Yhteensä
25min
Annos
2
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

1 salottisipuli

4 maissintähkä

30 g voita

2 rkl oliiviöljyä

3 valkosipulinkynttä

1 tl savupaprikaa

1/2 tl chilihiutaleita

3 höyrytettyä perunaa

1 lime

1/4 jalapeño

600 ml kasvislientä

1/2 tl suolaa

1/4 tl pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Tästä reseptistä tulee 2 annosta keittoa.

  2. Kuori ja pilko salottisipuli. Kuumenna voi ja oliiviöljy pannulla keskilämmöllä ja kuullota sipuli pehmeäksi.

  3. Leikkaa maissinjyvät irti tähkästä ja lisää ne pannulle. Lisää valkosipuli, savupaprika ja chilihiutaleet. Kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes maissi on pehmennyt.

  4. Lisää maissi tehosekoittimeen. Lisää höyrytetyt perunat, yhden limen mehu, jalapeño, kasvisliemi, suola ja pippuri. Valitse keitto-ohjelma ja käynnistä. Tarjoile heti.

  5. Tarjoile ranskankerman, jalapeñon, murskattujen tortillasipsien, korianterin ja chilihiutaleiden kanssa.