Mausteinen maissikeitto
Herkullinen mausteinen maissikeitto, jota voit nauttia mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta erityisen hyvää se on kesällä, kun tuore maissi on sesongissa!
Mausteinen maissikeitto
Herkullinen mausteinen maissikeitto, jota voit nauttia mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta erityisen hyvää se on kesällä, kun tuore maissi on sesongissa!
Välineet
Ainekset
1 salottisipuli
4 maissintähkä
30 g voita
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 tl savupaprikaa
1/2 tl chilihiutaleita
3 höyrytettyä perunaa
1 lime
1/4 jalapeño
600 ml kasvislientä
1/2 tl suolaa
1/4 tl pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Tästä reseptistä tulee 2 annosta keittoa.
Kuori ja pilko salottisipuli. Kuumenna voi ja oliiviöljy pannulla keskilämmöllä ja kuullota sipuli pehmeäksi.
Leikkaa maissinjyvät irti tähkästä ja lisää ne pannulle. Lisää valkosipuli, savupaprika ja chilihiutaleet. Kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes maissi on pehmennyt.
Lisää maissi tehosekoittimeen. Lisää höyrytetyt perunat, yhden limen mehu, jalapeño, kasvisliemi, suola ja pippuri. Valitse keitto-ohjelma ja käynnistä. Tarjoile heti.
Tarjoile ranskankerman, jalapeñon, murskattujen tortillasipsien, korianterin ja chilihiutaleiden kanssa.