Tulinen ja hapan keitto
Tämä keitto on täynnä makua, ja se on parhaimmillaan lämpimän riisin kanssa.
Tulinen ja hapan keitto
Tämä keitto on täynnä makua, ja se on parhaimmillaan lämpimän riisin kanssa.
Välineet
Ainekset
25 g liljan kukkasipulia
20 g kuivattuja siitakesieniä
20 g kuivattua mustaa sientä
230 g luuttomia, nahattomia koipireisiä osittain jäisinä
10 g kuorittua inkivääriä
150 g kokonaisia bambunversoja
25 g ohueksi viipaloitua kevätsipulia
1 l vettä
2 rkl tummaa soijakastiketta
2 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 tl kosher-suolaa
1,5 tl valkopippuria
1 rkl shaoxing-viiniä, kuivaa vermuttia tai mirin-riisiviiniä
4 rkl maissitärkkelystä
60 ml kylmää vettä
400 g kiinteää tofua
2 suurta kananmunaa
60 ml mustaa etikkaa
to garnish korianteria
to taste seesamiöljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Valmistele vihannekset. Laita kuivattu liljan kukkasipuli, siitakesienet ja Juudaksenkorva (tai musta sieni) erillisiin kulhoihin. Peitä ne 240 millilitralla kiehuvaa vettä ja liota, kunnes ne ovat pehmenneet. Siivilöi ja säilytä liljan kukkasipulin ja siitakesienien neste, mutta älä mustasta sienestä jäänyttä nestettä. Tee sienistä ohuita viipaleita ja leikkaa liljan kukkasipuli sopivan pituisiksi ja siirrä sivuun.
Kiinnitä monitoimikoneeseen viipalointiterä korkeimpaan asentoon. Lukitse kansi, valitse nopeus 2 ja työnnä bambunversot ja inkivääri putkeen syöttöpainimen avulla. (HUOMAUTUS: Jos haluat mieluummin käyttää raastettua inkivääriä ja bambunversoja, käytä viipalointiterän sijaan raastinlevyä ja käytä sitten viipalointipuolta kanan käsittelyyn.) Leikkaa sitten osittain jäinen kana paloiksi, jotka mahtuvat syöttöputkeen, ja työnnä kana syöttöputkeen syöttöpainimella.
Kuumenna kattila ja lisää 1 rkl öljyä. Kaada kana, bambunversot ja inkivääri monitoimikoneen työkulhosta kattilaan. Kuullota 1 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää valmistellut liljan kukkasipulit, siitakesienet, musta sieni ja kevätsipulit kattilaan. Sekoita kaikki ainekset ja jatka paistamista vielä minuutin ajan.
Lisää vesi, säästetty siitakesienten ja liljan kukkasipulin neste, soijakastike, Xiaoxing-viini, valkopippuri ja suola. Kuumenna nopeasti ja anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia, jotta maut sulautuvat yhteen.
Liuota maissitärkkelys kylmään veteen ja sekoita se sitten hitaasti keittoon. Kun keitto on sakeutunut hieman, lisää tofu. Lisää sitten kananmunat keittoon yksitellen, sekoittaen välillä. Kun kananmunat ovat täysin kypsiä (noin 2 minuuttia), sammuta hella.
Lisää mustaa etikkaa vähän kerrallaan juuri ennen tarjoilua ja tarkista maku. (Lisää tarvittaessa enemmän). Lisää valkopippuria, etikkaa ja soijakastiketta maun mukaan. Koristele tuoreella korianterilla ja seesamiöljyllä.
Voit korvata kananrinnan tai koipireidet sianlihalla, lampaanlihalla tai naudan ulkofileellä.