Skip the navigation

Tulinen ja hapan keitto

KitchenAid Chef

Tämä keitto on täynnä makua, ja se on parhaimmillaan lämpimän riisin kanssa.

hotandsoursoup_wallpaper.jpg

Tulinen ja hapan keitto

KitchenAid Chef

Tämä keitto on täynnä makua, ja se on parhaimmillaan lämpimän riisin kanssa.

Välineet

FoodProcessor
Valmistelu
10min
Ruoanlaitto
20min
Yhteensä
30min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

25 g liljan kukkasipulia

20 g kuivattuja siitakesieniä

20 g kuivattua mustaa sientä

230 g luuttomia, nahattomia koipireisiä osittain jäisinä

10 g kuorittua inkivääriä

150 g kokonaisia bambunversoja

25 g ohueksi viipaloitua kevätsipulia

1 l vettä

2 rkl tummaa soijakastiketta

2 rkl vaaleaa soijakastiketta

1 tl kosher-suolaa

1,5 tl valkopippuria

1 rkl shaoxing-viiniä, kuivaa vermuttia tai mirin-riisiviiniä

4 rkl maissitärkkelystä

60 ml kylmää vettä

400 g kiinteää tofua

2 suurta kananmunaa

60 ml mustaa etikkaa

to garnish korianteria

to taste seesamiöljyä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Valmistele vihannekset. Laita kuivattu liljan kukkasipuli, siitakesienet ja Juudaksenkorva (tai musta sieni) erillisiin kulhoihin. Peitä ne 240 millilitralla kiehuvaa vettä ja liota, kunnes ne ovat pehmenneet. Siivilöi ja säilytä liljan kukkasipulin ja siitakesienien neste, mutta älä mustasta sienestä jäänyttä nestettä. Tee sienistä ohuita viipaleita ja leikkaa liljan kukkasipuli sopivan pituisiksi ja siirrä sivuun.

  2. Kiinnitä monitoimikoneeseen viipalointiterä korkeimpaan asentoon. Lukitse kansi, valitse nopeus 2 ja työnnä bambunversot ja inkivääri putkeen syöttöpainimen avulla. (HUOMAUTUS: Jos haluat mieluummin käyttää raastettua inkivääriä ja bambunversoja, käytä viipalointiterän sijaan raastinlevyä ja käytä sitten viipalointipuolta kanan käsittelyyn.) Leikkaa sitten osittain jäinen kana paloiksi, jotka mahtuvat syöttöputkeen, ja työnnä kana syöttöputkeen syöttöpainimella.

  3. Kuumenna kattila ja lisää 1 rkl öljyä. Kaada kana, bambunversot ja inkivääri monitoimikoneen työkulhosta kattilaan. Kuullota 1 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää valmistellut liljan kukkasipulit, siitakesienet, musta sieni ja kevätsipulit kattilaan. Sekoita kaikki ainekset ja jatka paistamista vielä minuutin ajan.

  4. Lisää vesi, säästetty siitakesienten ja liljan kukkasipulin neste, soijakastike, Xiaoxing-viini, valkopippuri ja suola. Kuumenna nopeasti ja anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia, jotta maut sulautuvat yhteen.

  5. Liuota maissitärkkelys kylmään veteen ja sekoita se sitten hitaasti keittoon. Kun keitto on sakeutunut hieman, lisää tofu. Lisää sitten kananmunat keittoon yksitellen, sekoittaen välillä. Kun kananmunat ovat täysin kypsiä (noin 2 minuuttia), sammuta hella.

  6. Lisää mustaa etikkaa vähän kerrallaan juuri ennen tarjoilua ja tarkista maku. (Lisää tarvittaessa enemmän). Lisää valkopippuria, etikkaa ja soijakastiketta maun mukaan. Koristele tuoreella korianterilla ja seesamiöljyllä.

  7. Voit korvata kananrinnan tai koipireidet sianlihalla, lampaanlihalla tai naudan ulkofileellä.

emeagif