Sipulikeitto
Tämä sipulikeitto on yksi suosikeistamme – se on todella maukas ja sen päälle tulee juustoista leipää!
Sipulikeitto
Tämä sipulikeitto on yksi suosikeistamme – se on todella maukas ja sen päälle tulee juustoista leipää!
Välineet
Ainekset
2,5 suurta sipulia
3 rkl voita
90 ml valkoviiniä
1/2 l lihalientä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1,5 vartta tuoretta timjamia
1 tuore laakerinlehti
75 g gruyère-juustoa
1/2 patonki
Vaiheittaiset ohjeet
Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi monitoimikonelisäosalla, johon on kiinnitetty viipalointiterä.
Sulata voi suuressa kattilassa ja lisää sipulit. Sekoita sipuleita voissa, jotta ne ovat kokonaan voin peitossa.
Karamellisoi sipulit hitaasti matalalla lämmöllä. Anna kypsyä ilman kantta ja varo liikuttelemasta sipuleita liikaa. Tähän voi kulua 45 minuuttia.
Kaada valkoviini kattilaan, lisää lämpöä ja keitä 5 minuuttia.
Lisää liemi, suola, pippuri ja tuoreet yrtit. Keitä hiljalleen 30 minuuttia kannen alla.
Raasta Gruyère-juusto monitoimikonelisäosalla, johon on kiinnitetty raastinlevy.
Viipaloi leipä ja ripottele juustoraastetta sen päälle. Paahda leipää parilassa, kunnes juusto alkaa kuplia ja ruskistua kevyesti.
Tarjoile keitto syvissä kulhoissa ja aseta pinnalle leipäviipaleita.