Skip the navigation

Sipulikeitto

KitchenAid Chef

Tämä sipulikeitto on yksi suosikeistamme – se on todella maukas ja sen päälle tulee juustoista leipää!

Import-Recipe - Homemade onion soup

Sipulikeitto

KitchenAid Chef

Tämä sipulikeitto on yksi suosikeistamme – se on todella maukas ja sen päälle tulee juustoista leipää!

Välineet

FoodProcessor
Valmistelu
15min
Ruoanlaitto
1h20
Yhteensä
1h35
Annos
2
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

2,5 suurta sipulia

3 rkl voita

90 ml valkoviiniä

1/2 l lihalientä

1/2 tl suolaa 

1/2 tl mustapippuria 

1,5 vartta tuoretta timjamia

1 tuore laakerinlehti

75 g gruyère-juustoa

1/2 patonki

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi monitoimikonelisäosalla, johon on kiinnitetty viipalointiterä.

  2. Sulata voi suuressa kattilassa ja lisää sipulit. Sekoita sipuleita voissa, jotta ne ovat kokonaan voin peitossa. 

  3. Karamellisoi sipulit hitaasti matalalla lämmöllä. Anna kypsyä ilman kantta ja varo liikuttelemasta sipuleita liikaa. Tähän voi kulua 45 minuuttia. 

  4. Kaada valkoviini kattilaan, lisää lämpöä ja keitä 5 minuuttia. 

  5. Lisää liemi, suola, pippuri ja tuoreet yrtit. Keitä hiljalleen 30 minuuttia kannen alla. 

  6. Raasta Gruyère-juusto monitoimikonelisäosalla, johon on kiinnitetty raastinlevy.

  7. Viipaloi leipä ja ripottele juustoraastetta sen päälle. Paahda leipää parilassa, kunnes juusto alkaa kuplia ja ruskistua kevyesti. 

  8. Tarjoile keitto syvissä kulhoissa ja aseta pinnalle leipäviipaleita.