Jogurtti-hunajajäätelöä paahdettujen mantelien kera
Kreikkalaistyylinen jäätelö, jossa on kontrastina rapeutta: tätä on pakko kokeilla.
Jogurtti-hunajajäätelöä paahdettujen mantelien kera
Kreikkalaistyylinen jäätelö, jossa on kontrastina rapeutta: tätä on pakko kokeilla.
Välineet
Ainekset
60 g tomusokeria
250 g jogurttia
60 ml maitoa
60 ml kermaa
25 g hunajaa
1 rkl johanneksenleipäpuujauhetta (carob-jauhetta)
5 g paahdettuja viipaloituja manteleita
Vaiheittaiset ohjeet
Laita jäätelökoneen kulho pakastimeen edellispäivänä.
Liitä kulho ja lankavispilä yleiskoneeseen. Lisää jogurtti, sokeri, maito, kerma, carob ja hunaja. Vispaa 3–4 minuuttia nopeudella 4, kunnes seos on tasaista.
Irrota kulho, liitä jäätelökone ja laita sekoitin paikoilleen.
Käynnistä yleiskone nopeudella 1, kaada seos jäätelökoneeseen ja anna sekoittimen käydä 20–30 minuuttia huoneen lämpötilasta riippuen.
Irrota kulho ja jaa jäätelö kulhoihin jäätelökauhan avulla.
Koristele manteleilla ja hunajalla ja tarjoile heti.
Lisää seokseen 2 lusikallista rusinoita ja hienoksi raastettua appelsiininkuorta.