Välineet
Ainekset
ml 60 tuorepuristettua sitruunamehua
ml 60 balsamiviinietikkaa
160 g tuoreita vadelmia
1 viipale punasipulia
4 tl vaahterasiirappia + lisää maun mukaan
1 tl dijonsinappia
1/2 tl merisuolaa + lisää maun mukaan
1/4 tl vasta rouhittua mustapippuria
120 ml ekstra neitsyt oliiviöljyä
120 g rukolaa
208 g babypinaattia
1 vihreä omena siemenkota poistettuna ja mandoliinileikkurilla viipaloituna
1 punasipuli pieniksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi leikattuna
150 g murusteltua fetaa
140 g mantelilastuja
30 g kuorittuja hampunsiemeniä
Vaiheittaiset ohjeet
Kastikkeen valmistaminen: Laita sitruunamehu, balsamiviinietikka, vadelmat, sipuli, vaahterasiirappi, sinappi, suola ja pippuri KitchenAid® Power Plus® -tehosekoittimen astiaan.
Sulje kansi ja käytä tehosekoitinta noin 10 sekuntia aloittaen nopeudesta 1 ja lisäten nopeutta asteittain tasolle 3, kunnes ainesosat on hienonnettu.
Pidä laite käynnissä ja poista korkki kannen keskeltä.
Kaada oliiviöljy hitaasti tasaisena nauhana kannen aukosta. Käytä tehosekoitinta vielä 10 sekuntia, kunnes seos on emulgoitunut.
Kaada kastike pieneen tarjoilukannuun. Laita salaattiainekset suureen salaattikulhoon ja sekoita ne kevyesti. Laita salaattikulho ja kastike pöytään tarjolle.