Pistaasipesto
Kauniin vihreä pähkinäinen kastike, joka on valmistettu pistaasipähkinöistä ja persiljasta ja maustettu sitruunalla ja parmesaanijuustolla.
Pistaasipesto
Kauniin vihreä pähkinäinen kastike, joka on valmistettu pistaasipähkinöistä ja persiljasta ja maustettu sitruunalla ja parmesaanijuustolla.
Välineet
Ainekset
150 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
35 g persiljan lehtiä
2 valkosipulinkynsi
1 tl hienoa merisuolaa
1 tl vastajauhettua pippuria
180 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
3 rkl vastapuristettua sitruunamehua
60 g parmesaania, hienona raasteena
Vaiheittaiset ohjeet
Laita pistaasipähkinät tehosekoittimeen ja sekoita sykäystoiminnolla noin 10 sekuntia, kunnes seos on karkeaa jauhetta.
Lisää persiljan lehdet ja hennot varret, valkosipulinkynnet, suolaa, pippuria, sitruunanmehua, parmesaanijuustoa ja oliiviöljyä. Sekoita aineksia nopeudella 2 noin 20–30 sekuntia, kunnes seos on tasaista. Kaada kulhoon tarjoiltavaksi heti tai tiiviillä kannella varustettuun säilytysastiaan tarjoiltavaksi myöhemmin.
Vinkki: Ota pois jääkaapista puoli tuntia ennen tarjoilua. Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon tai pakastettuna noin kuukauden.