Perinteinen pesto
Perinteinen pesto
Välineet
Ainekset
35 g pinjansiemeniä
125 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä (tarvittaessa enemmän)
50 g tuoretta basilikaa
35 g raastettua parmesaanijuustoa
1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
maun mukaan merisuolaa
maun mukaan rouhittua mustapippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Levitä pinjansiemenet yhdeksi kerrokseksi paistinpannulle. Paahda siemeniä keskilämmöllä 1–2 minuuttia usein sekoittaen, kunnes ne ovat kevyesti paahtuneita.
Lisää öljy, basilika, juusto ja pähkinät sekä halutessasi yksi ruokalusikallinen sitruunamehua KitchenAidin ARTISAN Power Plus -tehosekoittimen kannuun. Sulje kansi ja käännä säädin nopeuteen 3 tai 4. Sekoita noin yhden minuutin ajan, kunnes seos on kunnolla sekoittunut. Kaavi tarvittaessa seosta kannun reunoilta käyttämällä joustavareunaista survinta. Saatat joutua pysäyttämään tehosekoittimen muutaman kerran, jotta saat kaavittua seosta kannun reunoilta ja pohjasta tasaisen tuloksen saamiseksi.
Jos pesto on liian paksua, sekoita joukkoon hieman lisää öljyä. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla ja lisää tarvittaessa vielä sitruunamehua. Tarjoile heti tai siirrä seos ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa korkeintaan kaksi päivää tai pakastimessa korkeintaan kolme kuukautta (pesto tummenee ajan kuluessa).
Tarjoile pesto linguinen, tortellinien tai muun pastan kanssa. Voit myös käyttää pestoa grillatun kanan tai paistetun kalan kanssa. Pesto sopii hyvin myös lämpimien leipien täytteeksi, ja sitä voi sekoittaa esimerkiksi majoneesin joukkoon, jolloin saat maukkaan levitteen voileiville.