Hapanleipä
Tämä herkullinen hapanleipä tekee aamiaisestasi mahtavan.
Hapanleipä
Tämä herkullinen hapanleipä tekee aamiaisestasi mahtavan.
Välineet
Ainekset
400 g leipäjauhoja
15 g suolaa
150 g hapanjuurta
1 rkl kuivahiivaa
200 ml kädenlämpöistä vettä
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää jauhot, suola, hiiva ja hapanjuuri taikinakoukulla varustettuun leivontakulhoon.
Sekoita nopeudella 1 ja valuta vesi sekaan hitaasti. Sekoita, kunnes seoksesta muodostuu kiinteää, sileää ja joustavaa taikinaa.
Muodosta taikinasta pallo, aseta leivontakulhoon ja peitä kannella. Anna levätä vähintään 3 tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Muotoile leipä taittamalla taikinan reunat keskelle.
Aseta taikina leivontakulhon leivinpaperilla vuoratulle kannelle ja peitä leivontakulholla. Anna kohota vähintään 2 tuntia.
Tee leivän pintaan viiltoja ja paista 35 minuuttia 230 asteessa. Poista kulho 35 minuutin jälkeen ja paista sitten vielä 10 minuuttia, kunnes leivän pinta on kullanruskea.