Skip the navigation

Hapanleipä

KitchenAid Chef

Tämä herkullinen hapanleipä tekee aamiaisestasi mahtavan.

Import-Recipe - Sourdough bread

Hapanleipä

KitchenAid Chef

Tämä herkullinen hapanleipä tekee aamiaisestasi mahtavan.

Välineet

StandMixer
BreadBowl
Valmistelu
20min
Kohotusaika
5h50
Ruoanlaitto
45min
Yhteensä
6h55
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

400 g leipäjauhoja

15 g suolaa

150 g hapanjuurta

1 rkl kuivahiivaa

200 ml kädenlämpöistä vettä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää jauhot, suola, hiiva ja hapanjuuri taikinakoukulla varustettuun leivontakulhoon.

  2. Sekoita nopeudella 1 ja valuta vesi sekaan hitaasti. Sekoita, kunnes seoksesta muodostuu kiinteää, sileää ja joustavaa taikinaa.

  3. Muodosta taikinasta pallo, aseta leivontakulhoon ja peitä kannella. Anna levätä vähintään 3 tuntia.

  4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Muotoile leipä taittamalla taikinan reunat keskelle.

  5. Aseta taikina leivontakulhon leivinpaperilla vuoratulle kannelle ja peitä leivontakulholla. Anna kohota vähintään 2 tuntia.

  6. Tee leivän pintaan viiltoja ja paista 35 minuuttia 230 asteessa. Poista kulho 35 minuutin jälkeen ja paista sitten vielä 10 minuuttia, kunnes leivän pinta on kullanruskea.