Appelsiini-karpaloskonssit
Talvinen versio klassisesta skonssista. Appelsiini, karpalot ja kaneli täyttävät keittiösi herkullisella tuoksulla.
Appelsiini-karpaloskonssit
Talvinen versio klassisesta skonssista. Appelsiini, karpalot ja kaneli täyttävät keittiösi herkullisella tuoksulla.
Välineet
Ainekset
70 g hienoa sokeria
2 appelsiinia appelsiininkuorta
420 g vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl vaniljajauhetta
1/4 tl kanelia
170 g viileää voita kuutioina
250 ml piimää
1 rkl piimää voiteluun
1 kananmunaa
130 g kuivattuja karpaloita
1 rkl ruokosokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää sokeri ja appelsiininkuori vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2 yhden minuutin ajan, kunnes sokeri on koostumukseltaan ikään kuin märkää hiekkaa.
Lisää jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja kaneli. Vaihda vatkain taikinasekoittimeen. Lisää voi ja sekoita nopeudella 1, kunnes voi on hajonnut herneen kokoisiksi paloiksi.
Lisää piimä, kananmuna ja karpalot ja sekoita hetki nopeudella 1, kunnes taikina pysyy kasassa. Taikinan tulisi olla ennemminkin rosoista kuin tasaista, sillä näit saat kuohkeampia skonsseja.
Muotoile taikina suureksi levyksi jauhotetulla alustalla. Paina sitä varovasti yhteen, jotta se pysyy muodossaan paremmin. Leikkaa taikina kuuteen osaan suurella veitsellä. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele skonssit piimällä ja ripottele päälle ruokosokeria, niin saat hienon kullanvärisen kuoren.
Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Siirrä ritilälle jäähtymään.