Kasvismakkararullat
Tämä kasvissyöjille sopiva juhlapurtava on täynnä yrttien makua.
Kasvismakkararullat
Tämä kasvissyöjille sopiva juhlapurtava on täynnä yrttien makua.
Välineet
Ainekset
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
300 g sieniä
4 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
1/4 tl pippuria
250 g keitettyjä ja valutettuja herneitä
60 g tuoretta persiljaa
60 g raastettua juustoa
40 g pistaasipähkinöitä
1 rkl pankojauhoja
1 suorakaiteen muotoinen levy voitaikinaa
Vaiheittaiset ohjeet
Viipaloi sienet. Kuumenna voi ja oliiviöljy suuressa paistinpannussa. Lisää viipaloidut sienet ja paista keskilämmöllä kääntämättä tai sekoittamatta, kunnes ensimmäinen puoli on ruskistunut. Käännä sienet ja paista, kunnes toinenkin puoli on ruskistunut. Lisää hienonnettu valkosipuli, suola ja pippuri ja sekoita. Paista vielä 1 minuutti.
Lisää herneet, persilja, parmesaanijuusto, pistaasipähkinät ja pankojauho monitoimikoneen kannuun. Lisää paistetut sienet ja käytä sykäystoimintoa, kunnes täytteen koostumus on tasainen. Kääri täyte muovikelmuun ja muotoile se tangoksi tai ”makkaraksi”. Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
Leikkaa voitaikina kahdeksi pitkäksi suorakulmioksi. Poista kelmu täytteen ympäriltä ja asettele täyte taikinan päälle. Kääri taikina rullaksi täytteen ympäri ja leikkaa rulla 4 cm:n paloiksi.
Aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.