Paistettu brie-kasvispiiras
Kullanruskeaan taikinaan kiedottua brietä ja kevyesti kypsennettyjä kasviksia. Täydellinen alkuruoka tai lämmin lounas. Tarvitset valmistamiseen KitchenAid-yleiskoneen.
Paistettu brie-kasvispiiras
Kullanruskeaan taikinaan kiedottua brietä ja kevyesti kypsennettyjä kasviksia. Täydellinen alkuruoka tai lämmin lounas. Tarvitset valmistamiseen KitchenAid-yleiskoneen.
Välineet
Ainekset
240 g vehnäjauhoja
35 g täysjyvävehnäjauhoja
225 g kiinteää voita 1 cm kokoisina kuutioina
1 tl suolaa
120 ml jäävettä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
8 vartta parsaa 2,5 cm:n paloina
95 g herneitä
340 g briejuustoa ohuina viipaleina
raastettua parmesaania viimeistelyyn
85 g hunajaa viimeistelyyn
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä yleiskoneeseen vispilälisävaruste. Lisää yleiskoneen kulhoon jauhot, voikuutiot ja suola. Valitse nopeus 1 ja sekoita 30 sekuntia. Valitse sitten nopeus 4 ja sekoita 1–2 minuuttia tai kunnes voikuutioiden koko näyttää puolittuneen. Valitse nopeus 2 ja lisää noin ruokalusikallinen jäävettä kahden sekunnin välein sekoituksen aikana. Sammuta yleiskone (taikinassa on paljon sattumia) ja kokoa kulhon taikina yhdellä kädellä. Puristele ja painele taikinaa samalla.
Nosta taikina kevyesti jauhotetulle tasolle ja pyörittele se palloksi. Taita taikina kahtia itseäsi kohti ja paina se takaisin alas. Toista 3–4 kertaa tai kunnes voit muotoilla taikinan levyksi. Voihiutaleet erottuvat vielä. Älä vaivaa taikinaa liikaa. Muotoile taikina levyksi, kääri se kelmuun ja anna jäähtyä jääkaapissa, kun valmistelet täytteet.
Lämmitä paistinpannu korkealla keskilämmöllä. Kun pannu on lämmin, lisää voi ja hienonnettu valkosipuli. Ruskista valkosipulia noin minuutin ajan niin, että se alkaa tuoksua paistetulta, ja lisää sitten pilkottu parsa ja herneet. Sekoita tasaisesti öljyn ja valkosipulin joukkoon ja paista vielä 2–3 minuuttia sekoittaen silloin tällöin. Poista pannu levyltä.
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Jauhota taso ja leikkaa taikinalevy puoliksi. Muotoile se uudelleen levyksi ja kauli toinen puolikas suureksi neliöksi. Leikkaa neliön reunat suoriksi ja jaa se sitten neljään osaan.
Aseta neljä taikinaneliötä uunipellille. Laita brie-siivut kunkin neliön keskelle pieneksi ympyräksi. Jätä kaikille reunoille 2,5 cm tilaa. Paloittele brie-siivuja tarvittaessa. Käännä piiraan reuna kevyesti brien reunan päälle. Jätä keskikohta avoimeksi kasvisten lisäämistä varten ja rypytä reunat, jotta täyte pysyy taikinan sisällä.
Lisää paistetut vihannekset brien päälle. Toista vaiheet toisella taikinanpuolikkaalla. Voitele piirakat kananmunalla ja raasta niiden päälle runsaasti parmesaania.
Laita piirakat lämmitettyyn uuniin ja paista 28–35 minuuttia tai kunnes kuori on kullanruskea ja juusto kuplii. Ota piirakat ulos uunista ja lisää niiden päälle reilusti hunajaa. Tarjoile heti.